Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
jan 24, 2017

PSYCHIATRIE CAFÉ CENTRUM, vrijdag 27 januari 2017


Iedere laatste vrijdag van de maand is iedereen die zich op enigerlei wijze betrokken voelt bij de psychiatrie van harte welkom in Buurthuis De Boomsspijker, aan de Rechtboomssloot 52, Amsterdam, voor het Psychiatrie Café Centrum. Naast informatie, discussie en ontmoeting is er een thema:
Bar Eenzaam
Eenzaamheid is van alle tijden en van iedereen. Dat weten we wel maar zo voelt het misschien niet. Kunstenaars van kunstenaarscollectief ‘Voor Eenzaamheid’ weten dit, maar ook vinden ze dat het best prettig kan zijn om het er wel over te kunnen hebben.

Pauline, Eén en al oor. Op het Centraal Station van Rotterdam vertelden reizigers haar over hun eenzaamheid. Pauline luisterde en komt nu naar het café met de verhalen die ze door mocht vertellen.

Tina komt met haar bierviltjes waar heel mooi 'Bar Eenzaam' op gedrukt staat naar het café. Ze legt ze op tafel en raakt aan de praat, met een lach of met een traan, alles mag natuurlijk.

En echte ouderwetse typemachines. Als eenzaamheid een persoon was, wie of wat zou die dan voor je zijn? Wat zou je van hem willen weten? Of wat zou je hem of haar willen zeggen? Ga zitten achter een van de typemachines te schrijf jouw brief aan eenzaamheid.

Tina en Pauline maken deel uit van het kunstenaars collectief ‘Voor Eenzaamheid’. Samen met andere kunstenaars verzinnen ze manieren om het taboe op eenzaamheid te doorbreken. Het moet een minder pijnlijk onderwerp worden want eenzaamheid is toch van iedereen?

www.vooreenzaamheid.nl

Onze vrienden van de Amsterdamse Vriendendiensten zullen een eenvoudige doch voedzame maaltijd verzorgen. Voor €3,- kunt U mee komen eten tussen 17.45-18.30 uur. Laat het, da’s echt nodig! wel even van tevoren weten (uiterlijk donderdag 26 januari) door te bellen of mailen met reserveringenbureau Punt Uit via
020-5317639 of ikdoemee@deregenboog.org

Het laatste nieuws van SCIP

Dini nieuwe teamleider

Via een korte maar krachtige interne vacaturestelling heeft Scip een gloednieuwe teamleider.

jan 15, 2018

Workshop "Samen sterk met je portfolio"

Wil jij de wereld laten weten wat je allemaal in huis hebt?
nov 9, 2017

Theatergroep Jet: Bakzeil

Er komt weer een nieuw productie van de theatergroep Jet! Neem je zwemspullen mee... je wordt niet thuisgebracht
nov 1, 2017

Yoga nieuwe locatie

De yogalocatie is verplaatst
nov 1, 2017

Uitje naar Artis

Donderdag 21 september organiseert de Regenbooggroep een dagje Artis
sep 13, 2017

Lidmaatschap gratis in september!

Speciale aanbieding!

In de maand september is het lidmaatschap – ter waarde van € 12 – gratis als u zich inschrijft voor een cursus bij ACC Noord.
aug 24, 2017

SCIP succesvol met BurenBankje

Onder andere onze Dini Glas is erin geslaagd de buren op de Cornelis Dirkszstraat enthousiast  uit te nodigen om in de open lucht een vleugje mee te krijgen van wat we bij Scip allemaal doen. Het bankje was goed gevuld.
jul 3, 2017

Openluchtcafé: Het Buren Bankje

Lieve, beste en geachte Buren,

Wij wonen en werken nu al weer een tijdje in dezelfde straat en zouden graag nader kennis met u maken. Het openluchtcafé van het BankjesCollectief helpt daar nu een handje mee!

 

jun 27, 2017

Pagina 1 van 10  > >>

Agenda