Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
jul 3, 2017

SCIP succesvol met BurenBankje


Onder andere onze Dini Glas is erin geslaagd de buren op de Cornelis Dirkszstraat enthousiast  uit te nodigen om in de open lucht een vleugje mee te krijgen van wat we bij Scip allemaal doen. Het bankje was goed gevuld.


Hoe weet je dat? Hoe meet je dat?

Dat blijft altijd lastig, maar enig onderzoek op de website van het Bankjescollectief geeft enig inzicht. Zo lezen we dat één van de doelstellingen van het Bankjescollectief is de kloof tussen de verschillende klassen te verkleinen in de eigen buurt. De 'segregratie' wordt overal in Europa namelijk erger, jaar in jaar uit. Gelukkig is Amsterdam geen Madrid en is het hier nog redelijk gemengd (bron NRC 2015).

Maar wat je overal ziet is wat men noemt 'horizontale solidariteit'. Dat houdt in dat rijk met rijk omgaat, arm zich met arm bemoeit, gezond gezond opzoekt en mensen die het psychisch niet meer bij houden elkaar vanzelf vinden en misschien wel op elkaar aangewezen zijn als het gaat om sociale contacten, hulp en advies. Het mag wat verticaler. Het Bankjescollectief wil graag dat de boekhouder die tachtigduizend euro netto verdient en af en toe een paracetamol slikt aanschuift bij de alleenstaande winkelmedewerker met drie kinderen en een minimaal inkomen. En zonder antidepressiva nu niet functioneert.

Zijn we een stapje dichterbij gekomen? Dini denkt van wel. Ik hoop het ook. Want tot nu toe gaan mensen met geld steeds verder weg wonen van mensen zonder. Terwijl we elkaar zoveel te bieden hebben, arm, rijk, helder, dromer, pragmatisch en intellectueel. Natuurlijk staat het Bankjescollectief niet alleen voor het tegengaan van polarisatie. Het mag ook best gezellig. En gezellig was het.

 

Het laatste nieuws van SCIP

Lotgenotengroep Autisme

Waarde Autisten….

Beseft uw kracht!
Zoekt elkaar op en hebt aandacht voor elkaar!

Bij Scip op de Keizersgracht 252, elke 2 weken om de zaterdag lotgenotencontact voor en door mensen met autisme, van 14.00 tot 16.00 uur.

apr 4, 2018

Latifa meditatie

Voor een ieder die zichzelf beter wil leren kennen
Voor wie graag Heel wil worden

Elke oneven week bij SCIP op de Keizersgracht 252, woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur

apr 4, 2018

Nieuwtje Postclub 2018“Vijf jaar Postclub, vijf jaar rust in mijn hoofd”
mrt 30, 2018

De Participatieraad

Mijn naam is Karin Bernasco en ik vertegenwoordig Scip in de Participatieraad omdat ik heilig geloof in een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt.
feb 22, 2018

Privacycafé doorslaand succes

Met dank aan Daniel Kropveld, die de inleiding heeft gegeven, maar ook dit verslag heeft geschreven.
feb 20, 2018

Veilig internetten

Veilig internetten bij het eerste Privacy Café
met thema Sleepnetwet
ACC West, 17 februari 2018 vanaf 13 uur
jan 26, 2018

Clienten Informatiepunt

Nieuw in 2018:

Het CLIP!
(CLienten InformatiePunt)

jan 26, 2018

Dini nieuwe teamleider

Via een korte maar krachtige interne vacaturestelling heeft Scip een gloednieuwe teamleider.

jan 15, 2018

Pagina 1 van 11  > >>

Agenda