Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
jul 3, 2017

SCIP succesvol met BurenBankje


Onder andere onze Dini Glas is erin geslaagd de buren op de Cornelis Dirkszstraat enthousiast  uit te nodigen om in de open lucht een vleugje mee te krijgen van wat we bij Scip allemaal doen. Het bankje was goed gevuld.


Hoe weet je dat? Hoe meet je dat?

Dat blijft altijd lastig, maar enig onderzoek op de website van het Bankjescollectief geeft enig inzicht. Zo lezen we dat één van de doelstellingen van het Bankjescollectief is de kloof tussen de verschillende klassen te verkleinen in de eigen buurt. De 'segregratie' wordt overal in Europa namelijk erger, jaar in jaar uit. Gelukkig is Amsterdam geen Madrid en is het hier nog redelijk gemengd (bron NRC 2015).

Maar wat je overal ziet is wat men noemt 'horizontale solidariteit'. Dat houdt in dat rijk met rijk omgaat, arm zich met arm bemoeit, gezond gezond opzoekt en mensen die het psychisch niet meer bij houden elkaar vanzelf vinden en misschien wel op elkaar aangewezen zijn als het gaat om sociale contacten, hulp en advies. Het mag wat verticaler. Het Bankjescollectief wil graag dat de boekhouder die tachtigduizend euro netto verdient en af en toe een paracetamol slikt aanschuift bij de alleenstaande winkelmedewerker met drie kinderen en een minimaal inkomen. En zonder antidepressiva nu niet functioneert.

Zijn we een stapje dichterbij gekomen? Dini denkt van wel. Ik hoop het ook. Want tot nu toe gaan mensen met geld steeds verder weg wonen van mensen zonder. Terwijl we elkaar zoveel te bieden hebben, arm, rijk, helder, dromer, pragmatisch en intellectueel. Natuurlijk staat het Bankjescollectief niet alleen voor het tegengaan van polarisatie. Het mag ook best gezellig. En gezellig was het.

 

Het laatste nieuws van SCIP

Dini nieuwe teamleider

Via een korte maar krachtige interne vacaturestelling heeft Scip een gloednieuwe teamleider.

jan 15, 2018

Workshop "Samen sterk met je portfolio"

Wil jij de wereld laten weten wat je allemaal in huis hebt?
nov 9, 2017

Theatergroep Jet: Bakzeil

Er komt weer een nieuw productie van de theatergroep Jet! Neem je zwemspullen mee... je wordt niet thuisgebracht
nov 1, 2017

Yoga nieuwe locatie

De yogalocatie is verplaatst
nov 1, 2017

Uitje naar Artis

Donderdag 21 september organiseert de Regenbooggroep een dagje Artis
sep 13, 2017

Lidmaatschap gratis in september!

Speciale aanbieding!

In de maand september is het lidmaatschap – ter waarde van € 12 – gratis als u zich inschrijft voor een cursus bij ACC Noord.
aug 24, 2017

SCIP succesvol met BurenBankje

Onder andere onze Dini Glas is erin geslaagd de buren op de Cornelis Dirkszstraat enthousiast  uit te nodigen om in de open lucht een vleugje mee te krijgen van wat we bij Scip allemaal doen. Het bankje was goed gevuld.
jul 3, 2017

Openluchtcafé: Het Buren Bankje

Lieve, beste en geachte Buren,

Wij wonen en werken nu al weer een tijdje in dezelfde straat en zouden graag nader kennis met u maken. Het openluchtcafé van het BankjesCollectief helpt daar nu een handje mee!

 

jun 27, 2017

Pagina 1 van 10  > >>

Agenda