Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl

SCIP Lotgenootgroepen

SCIP organiseerd sinds kort bijeenkomsten voor lotgenoten. Deze groepen komen om de week bijeen in de tuinkamer van SCIP aan de keizersgracht. De bijeenkomsten zijn gratis maar we vragen wel om een vrijwillige bijdrage van één euro voor koffie en thee.

Lotgenotengroep Depressie

In samenwerking met de Depressievereniging organiseert SCIP lotgenotengroepen om ervaringen uit te wisselen over het hebben (gehad) van een depressie. Het is de bedoeling dat er naast gesprekken ook leuke activiteiten aan bod komen. De groep is er voor iedereen die zelf depressies heeft meegemaakt en daar meer handen en voeten aan wil geven.

Lotgenotengroep Stemmen Horen

Stemmen horen kan erg indrukwekkend zijn. Geschat wordt dat zo’n 15% van de Nederlanders stemmen hoort. Gelukkig heeft niet iedereen er veel last van. Uit gesprekken met stemmenhoorders blijkt dat velen het prettig zouden vinden om met lotgenoten ervaringen uit te wisselen. Wij willen proberen daaraan tegemoet te komen. De groep is bedoeld voor mensen die zelf stemmen horen dus niet voor andere geinteresseerden en wordt georganiseerd door Scip en Stichting Weerklank, dé organisatie voor mensen met bijzondere zintuiglijke ervaringen, zoals het horen van stemmen, het zien van beelden en het hebben van persoonseigen overtuigingen.

Verder zonder Alcohol

Acht op de tien Nederlanders drinken alcohol en voor een aantal van hen is dat problematisch. Anderen zijn er misschien gewoon klaar mee. Soms is radicaal stoppen het beste. Maar hoe geef je dan in vredesnaam vorm aan een non-alcoholische bestaan? De dagen lijken veel langer en jij blijft bij feesten en partijtjes als enige brood- en broodnuchter. In deze groep willen we ervaringen delen over het leven zonder....

SCIP Lotgenotengroepen
Keizersgracht 252
1016 EV Amsterdam
020- 625 31 11
Dini Glas
dini@scipweb.nl