Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
dec 3, 2018

Nieuwe locatie psychiatriecafé West


Pravin heeft een interview gehouden met Dini over de eerste keer dat er een psychiatriecafé was bij SCIP op de Cornelis Dirkszstraat.

“Sinds deze maand is het psychiatriecafé op de Cornelisz Dirkszstraat op de eigen SCIP-locatie. Op 15 november hebben we daar voor het eerst een psychiatrie-café gehad. Eigenlijk is de hele avond integraal overgezet naar de locatie Cornilsz Dirkstraat. Dat wil zeggen dat ook de kookploeg en de vrijwilligers van Roads overgezet zijn naar deze locatie. De kookploeg staat onder leiding van onze eigen Andrea. Nu we voor het psychiatriecafé een nieuwe locatie zochten en die gevonden hebben op de Cornilsz Dirkszstraat hebben we besloten dat de kookploeg met ons mee gaat. Zij koken voorafgaand aan het psychiatriecafé. Ik was heel blij om te zien dat heel veel mensen ons hebben kunnen vinden op de CD-straat. Het was meteen een behoorlijk drukke avond, ik denk dat er ongeveer 25 gasten waren. Het was er behoorlijk vol."

"We hadden een goede gastspreker: Deirdre Bouwman. Ze vertelde over hoe traumatische gebeurtenissen in jonge jaren zoals incest en mishandeling invloed kunnen hebben op latere leeftijd. Waar het natuurlijk ook over ging is hoe je die traumatische ervaringen kunt verwerken zodat je er op latere leeftijd minder last van hebt."

"Deirdre is een ervaringsdeskundige en zij weet uit eigen ervaring hoe het is om zo veel moeilijkheden te hebben. En dat kan doorspelen in de relaties die je daarna vindt en dat kan het leven ontzettend ingewikkeld maken. Ze is coach en ze helpt mensen om goede keuzes te maken in het leven. Het is allemaal heel erg interessant en ze heeft een heel interessante lezing gehouden. Zij heeft een eigen praktijk en geeft groepstraining en ook individuele trainingen en coaching. Ze komt over als een hele sterke vrouw die zich heeft losgeworsteld van de gevolgen van incest en mishandeling. Zij vertelde dat ze weet dat ze een valkuil heeft om weer relaties aan te gaan die lijken op de relaties die ze had als kind had. Een vader die mishandelde en die incest pleegde, die gebruik en misbruik van haar maakte. Zij zegt dat het een valkuil voor haar is en heeft geleerd om daar mee om te gaan.”

Het psychiatrie-café is 1 keer in de maand op de derde donderdag van de maand. Je kunt mee eten. Als je mee wilt eten kun je mailen of bellen naar het reserveringsbureau Punt Uit. Als je meer informatie wilt hebben of op de mailinglijst wil kan je naar Dini mailen en dan voegt zij je toe aan de mailinglijst.

Mail: Dini@scipweb.nl
Punt Uit is te bereiken via: ikdoemee@deregenboog.org
of bel 020 - 5 31 76 39.

Het laatste nieuws van SCIP

Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling

Het doel van de Wet verplichte meldcode is dat sneller en adequater hulp kan worden geboden bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling, zodat het geweld stopt. Met een meldcode weten organisaties en professionals welke stappen zij moeten zetten als zij vermoedens hebben van huiselijk geweld of kindermishandeling.

apr 18, 2019

In het wit!

Wat is hier aan de hand? Op de CD-straat vragen wij ons af waarom een man in een witte overall rond loopt. Hij is onherkenbaar. Is er een virus-uitbraak? Een bacterie in het pand?
apr 12, 2019

Filmavond!

Beste Regenboogers en Scippers,

Voor de filmavond op SCIP aan de Cornelis Dirkszstraat, ben ik op zoek naar films op dvd.

apr 11, 2019

Tobi Vroegh Verhalenwedstrijd


Het thema van de 'Week van de Psychiatrie 2019' was 'ZICHTBAAR' en dat is ook het thema van de 'Verhalenwedstrijd 2019' van uitgeverij Tobi Vroegh.

Psychische problemen zijn in principe onzichtbaar. Verloochen je jezelf als je zo'n belangrijk stukje van jezelf geheim houdt? Zie je het als het buiten hangen van de vuile was? Of geeft het juist kracht als je de moed hebt om te delen.

apr 8, 2019

Interview met Daan Neeleman


Over de cursus The Artist Way: Creativiteit aanspreken en in de flow komen met het spirituele.apr 4, 2019

Hoog bezoek uit Gent

10 laatstejaarsstudenten Professionele Bachelor in de orthopedagogie (SPH) bezochten Scip in het kader van het vak “Community based werken in een internationaal perspectief”.
mrt 21, 2019

Het Blauwe Boekje

mrt 15, 2019

Tweede Kans Vierkantjes


Sara Houtkooper was een vrijwilliger van SCIP.  Sara heeft drie exposities hangen op alle drie de locaties van SCIP.  De expositie heet: Tweede Kans Vierkantjes’. Deze expositie hangt op locatie Cornelisz Dirksstraat.
mrt 7, 2019

Pagina 1 van 14  > >>

Agenda