Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
dec 3, 2018

Nieuwe locatie psychiatriecafé West


Pravin heeft een interview gehouden met Dini over de eerste keer dat er een psychiatriecafé was bij SCIP op de Cornelis Dirkszstraat.

“Sinds deze maand is het psychiatriecafé op de Cornelisz Dirkszstraat op de eigen SCIP-locatie. Op 15 november hebben we daar voor het eerst een psychiatrie-café gehad. Eigenlijk is de hele avond integraal overgezet naar de locatie Cornilsz Dirkstraat. Dat wil zeggen dat ook de kookploeg en de vrijwilligers van Roads overgezet zijn naar deze locatie. De kookploeg staat onder leiding van onze eigen Andrea. Nu we voor het psychiatriecafé een nieuwe locatie zochten en die gevonden hebben op de Cornilsz Dirkszstraat hebben we besloten dat de kookploeg met ons mee gaat. Zij koken voorafgaand aan het psychiatriecafé. Ik was heel blij om te zien dat heel veel mensen ons hebben kunnen vinden op de CD-straat. Het was meteen een behoorlijk drukke avond, ik denk dat er ongeveer 25 gasten waren. Het was er behoorlijk vol."

"We hadden een goede gastspreker: Deirdre Bouwman. Ze vertelde over hoe traumatische gebeurtenissen in jonge jaren zoals incest en mishandeling invloed kunnen hebben op latere leeftijd. Waar het natuurlijk ook over ging is hoe je die traumatische ervaringen kunt verwerken zodat je er op latere leeftijd minder last van hebt."

"Deirdre is een ervaringsdeskundige en zij weet uit eigen ervaring hoe het is om zo veel moeilijkheden te hebben. En dat kan doorspelen in de relaties die je daarna vindt en dat kan het leven ontzettend ingewikkeld maken. Ze is coach en ze helpt mensen om goede keuzes te maken in het leven. Het is allemaal heel erg interessant en ze heeft een heel interessante lezing gehouden. Zij heeft een eigen praktijk en geeft groepstraining en ook individuele trainingen en coaching. Ze komt over als een hele sterke vrouw die zich heeft losgeworsteld van de gevolgen van incest en mishandeling. Zij vertelde dat ze weet dat ze een valkuil heeft om weer relaties aan te gaan die lijken op de relaties die ze had als kind had. Een vader die mishandelde en die incest pleegde, die gebruik en misbruik van haar maakte. Zij zegt dat het een valkuil voor haar is en heeft geleerd om daar mee om te gaan.”

Het psychiatrie-café is 1 keer in de maand op de derde donderdag van de maand. Je kunt mee eten. Als je mee wilt eten kun je mailen of bellen naar het reserveringsbureau Punt Uit. Als je meer informatie wilt hebben of op de mailinglijst wil kan je naar Dini mailen en dan voegt zij je toe aan de mailinglijst.

Mail: Dini@scipweb.nl
Punt Uit is te bereiken via: ikdoemee@deregenboog.org
of bel 020 - 5 31 76 39.

Het laatste nieuws van SCIP

Elsjes plan

Afdelingen meer verbinden met ervaringsdeskundigheid

Sinds 1 februari 2019 is Elsje van Dijk coördinator Herstelteam.
Het idee voor deze functie is in april 2017 ontstaan vanuit de werkgroep ervaringsdeskundigheid van De Regenboog Groep. In 2018 werd deze nieuwe functie een feit.

feb 13, 2019

Vrijdag filmavond + lekkere hap!

Ik wil jullie graag iets fantastisch in het vooruitzicht stellen: binnenkort wordt er op de vrijdag filmavond georganiseerd door Fouad en mij tijdens de eetkamer.

Wij zijn er erg blij mee binnen Scip dat wij dit mogen aanbieden aan onze eetkamergasten.
Het geeft een nieuw en bijzonder elan aan de eetkamer.

jan 22, 2019

Nieuw boek Tobi Vroegh

Het nieuwste boek van Tobi Vroegh is een mooi reisverslag.

jan 15, 2019

Bezoek Dolhuys

We hebben met een team van collegae en deelnemers van de groep Bewustwording en Spiritualiteit een uitje gemaakt naar het Dolhuys in Haarlem.
jan 7, 2019

Scheurkalender 2019

De nieuwe scheurkalender voor 2019 is er! 
dec 12, 2018

Andrea tekent bij!

Een nieuw contract! Gefeliciteerd!
dec 5, 2018

Matrix en je eigen ontwikkeling

Kom je de Matrix kijken bij SCIP?

dec 3, 2018

Nieuwe locatie psychiatriecafé West

Pravin heeft een interview gehouden met Dini over de eerste keer dat er een psychiatriecafé was bij SCIP op de Cornelis Dirkszstraat.
dec 3, 2018

Pagina 1 van 13  > >>

Agenda