Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
dec 3, 2018

Nieuwe locatie psychiatriecafé West


Pravin heeft een interview gehouden met Dini over de eerste keer dat er een psychiatriecafé was bij SCIP op de Cornelis Dirkszstraat.

“Sinds deze maand is het psychiatriecafé op de Cornelisz Dirkszstraat op de eigen SCIP-locatie. Op 15 november hebben we daar voor het eerst een psychiatrie-café gehad. Eigenlijk is de hele avond integraal overgezet naar de locatie Cornilsz Dirkstraat. Dat wil zeggen dat ook de kookploeg en de vrijwilligers van Roads overgezet zijn naar deze locatie. De kookploeg staat onder leiding van onze eigen Andrea. Nu we voor het psychiatriecafé een nieuwe locatie zochten en die gevonden hebben op de Cornilsz Dirkszstraat hebben we besloten dat de kookploeg met ons mee gaat. Zij koken voorafgaand aan het psychiatriecafé. Ik was heel blij om te zien dat heel veel mensen ons hebben kunnen vinden op de CD-straat. Het was meteen een behoorlijk drukke avond, ik denk dat er ongeveer 25 gasten waren. Het was er behoorlijk vol."

"We hadden een goede gastspreker: Deirdre Bouwman. Ze vertelde over hoe traumatische gebeurtenissen in jonge jaren zoals incest en mishandeling invloed kunnen hebben op latere leeftijd. Waar het natuurlijk ook over ging is hoe je die traumatische ervaringen kunt verwerken zodat je er op latere leeftijd minder last van hebt."

"Deirdre is een ervaringsdeskundige en zij weet uit eigen ervaring hoe het is om zo veel moeilijkheden te hebben. En dat kan doorspelen in de relaties die je daarna vindt en dat kan het leven ontzettend ingewikkeld maken. Ze is coach en ze helpt mensen om goede keuzes te maken in het leven. Het is allemaal heel erg interessant en ze heeft een heel interessante lezing gehouden. Zij heeft een eigen praktijk en geeft groepstraining en ook individuele trainingen en coaching. Ze komt over als een hele sterke vrouw die zich heeft losgeworsteld van de gevolgen van incest en mishandeling. Zij vertelde dat ze weet dat ze een valkuil heeft om weer relaties aan te gaan die lijken op de relaties die ze had als kind had. Een vader die mishandelde en die incest pleegde, die gebruik en misbruik van haar maakte. Zij zegt dat het een valkuil voor haar is en heeft geleerd om daar mee om te gaan.”

Het psychiatrie-café is 1 keer in de maand op de derde donderdag van de maand. Je kunt mee eten. Als je mee wilt eten kun je mailen of bellen naar het reserveringsbureau Punt Uit. Als je meer informatie wilt hebben of op de mailinglijst wil kan je naar Dini mailen en dan voegt zij je toe aan de mailinglijst.

Mail: Dini@scipweb.nl
Punt Uit is te bereiken via: ikdoemee@deregenboog.org
of bel 020 - 5 31 76 39.

Het laatste nieuws van SCIP

Lotgenoten Gender Issues

Is opstaan moeilijk?

Niet zo lekker in je vel of in je kleren?
Valt ‘meneer’ of ‘mevrouw’ je slecht?
Zou je liever in een ander geslacht je leven leiden?

En zoek je gelijkgestemden?

 

jul 16, 2019

Nieuwsbrief Ervaringswijzer

De Nieuwsbrief van Ervaringswijzer is zojuist verstuurd.

jun 26, 2019

Doorstromen?

Doorstroom-spreekuur: Elke woensdagochtend van 09.30 tot 13.30 uur
SCIP: Keizersgracht 252

Voor iedereen die door wil stromen naar regulier werk, beschut werk, (ander) vrijwilligerswerk, een cursus of opleiding. En voor iedereen die mogelijkheden wil verkennen voor training en coaching.


jun 20, 2019

Cursus Portfolio

Ontdek de kracht van je eigen ervaring tijdens de portfolio training

De training geeft een beeld van de kwaliteiten die achter alledaagse ervaringen schuilgaan en geeft een boost aan je zelfvertrouwen.

De vijf bijeenkomsten gaan in op het samenstellen van je cv, het maken van een persoonlijk portret en het ontdekken van je eigen kwaliteiten en talenten. Na de cursus heb je een goed beeld van wat je allemaal in huis hebt.

jun 13, 2019

Het Grote Cafeesfeest 2019

Vrijdag 28 juni vanaf 17.00 uur is er weer het Grote Psychiatrie Cafeesfeest (vijf cafés) in de Boomsspijker, Rechtboomssloot 52. Iedereen is vrij om het podium te beklimmen en een optreden neer te zetten met bv poëzie, muziek, voor te dragen uit eigen of andermans werk, een goed  verhaal te vertellen of een dansje te doen. Alleen of in gezelschap. Grijp deze kans!
jun 13, 2019

ACC op zoek naar personeelWe zijn dringend op zoek naar computerdocenten, docent-assistenten en inloop-vrijwilligers


Zowel ACC-Noord als ACC-West draaien volledig op een groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij één van onze teams versterken?
jun 6, 2019

Review Cursus "The Artist Way"

Onlangs heb ik de cursus The Artist Way gevolgd bij SCIP.

Er waren drie docenten voor de cursisten, allen vrijwilliger. We volgden het boek The Artist Way van Julia Cameron. Het boek heeft een prettige positieve en optimistische toon. Wanneer je twijfelt over je eigen mogelijkheden, dan is deze cursus een goed hulpmiddel om je prettiger en zekerder te gaan voelen en om jezelf meer in je eigen kracht te laten komen.

mei 29, 2019

Liefhebben een kunst, een kunde

Maandagmiddag 10 juni begint de werkgroep 'Liefhebben een kunst, een kunde'Liefde is een belangrijk onderwerp in herstel van psychische problemen en/of verslaving. Misschien is het zelfs wel het belangrijkste onderwerp in herstel: Liefde voor je zelf, de romantische liefde, vriendschap, liefde binnen de familie, liefde voor de natuur, liefde voor God, noem maar op.
mei 20, 2019

Pagina 1 van 16  > >>

Agenda