Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
jan 7, 2019

Bezoek Dolhuys


We hebben met een team van collegae en deelnemers van de groep Bewustwording en Spiritualiteit een uitje gemaakt naar het Dolhuys in Haarlem.
In het cafe Dolhuys, worden we opgehaald door de gids van het museum. Ik moet snel nog een paar laatste hapjes van mijn gegrilde groenten op brood naar binnen werken. Er is een rondleiding.
Ik licht kort uit wat interessant was. Er was een soort ligstoel die bij de klassieke vorm van therapie volgens Freud werd gebruikt. Dat was dan vijf dagen in de week. Ik vind 1 dag in de week al veel, laat staan dat je vijf dagen naar de therapeut moet.
Het meest interessante was het geluidsdocument van Pieter Overduijn. Je deed een deurtje open en je zag allemaal artikelen die met hem te maken hebben gehad. Veelal religieuze symbolen, en wat afbeeldingen van Bapu (Mahatma Gandhi) met een brilletje dat hij opdeed, omdat hij dacht dat hij Gandhi was. Hij ging zich kleden als Gandhi met hetzelfde opvallende brilletje. Hij dacht ook dat hij naar India moest om de mensen daar te gaan helpen. In deze periode had hij een zware terugval. Hij is ook zijn baan kwijtgeraakt en is gescheiden. Er kwam een discussie in de groep op gang. Het thema van het gesprek was of je gek bent als je denkt dat je iemand anders bent. Hij dacht dat hij een reïncarnatie was van (Mahatma Gandhi) Bapu. De vraag die ons gesteld werd of je dan moet ingrijpen. Is dat per se een gevaar voor een ander of was hij een gevaar voor zichzelf? Dit riep wel wat op bij de groep. Er kwam een lange discussie op gang. Ons is niet verteld of hij inderdaad een gevaar was voor zichzelf, dus we weten dat niet. Dat had ze wel mogen vertellen vind ik. Het meest bizarre waren de cellen waar de zogenaamde dollen in werden opgesloten. Tegen betaling kon men dan naar een dolle kijken. Echt bizar, wat dat betreft is er wel vooruitgang geboekt. Maar het separeren blijft natuurlijk iets verschrikkelijks.
 
Er is in het verleden een artikel verschenen over Pieter op Ervaringswijzer. Ik vond het best interessant. Hij heeft ook een boek geschreven met de titel God is in de war, hij denkt dat hij Pieter is.

Het laatste nieuws van SCIP

Liefhebben een kunst, een kunde

Maandagmiddag 10 juni begint de werkgroep 'Liefhebben een kunst, een kunde'Liefde is een belangrijk onderwerp in herstel van psychische problemen en/of verslaving. Misschien is het zelfs wel het belangrijkste onderwerp in herstel: Liefde voor je zelf, de romantische liefde, vriendschap, liefde binnen de familie, liefde voor de natuur, liefde voor God, noem maar op.
mei 20, 2019

Login zoekt vrijwilliger!

Voor onze winkels zoeken wij:

Enthousiaste vrijwilliger met sociale en administratieve vaardigheden

SCIP (Stichting Clientgestuurde Initiatieven en Projecten) is een organisatie die zich kenmerkt door een diversiteit aan werkprojecten. Je werkt in een sfeer waarbij zelfontplooiing centraal staat en je doet werk dat zinvol is en bijdraagt aan een betere samenleving.
Login is een project van SCIP, waar vrijwilligers alles leren over de hardware van computers en laptops. Login heeft twee winkels (in Noord en West) waar computers en laptops gerepareerd en verkocht worden.


mei 9, 2019

Nieuwsbrief Ervaringswijzer

De nieuwsbrief van Ervaringswijzer is verstuurd.

mei 7, 2019

Cursus Verbindend Communiceren bij Ervaringswijzer

Verbinding maken (met anderen en jezelf): Hoe doe je dat?

- Heb jij (ook) een stemmetje in je hoofd dat te pas en te onpas tegen jou zegt dat je het niet goed doet? Of zelfs dat je niet goed genoeg bent?
- Heb je ooit meegemaakt dat iemand iets tegen je zei wat bij jou je hart sloot en de verbinding verbrak?
- Vind je het moeilijk om helder te zeggen wat je wilt als je van binnen bijna lijkt te ontploffen van woede of wanneer je super verdrietig bent?
- Heb je wel eens op je tong willen bijten als je iets net te scherp uitflapte tegen iemand (en de ander zag ‘krimpen’)?
apr 29, 2019

Op Eigen Kracht

Graag willen we je informeren over startende Op Eigen Kracht Trainingen in Zuid en Oost waar we nog aanmeldingen voor kunnen gebruiken! Het gaat om:

De gratis groepstraining in Zuid start op woensdag 1 mei, van 09:30 tot 11:30 in de Vaart, Vaartstraat 82
 
De gratis groepstraining in Oost start op dinsdag 7 mei, van 09:30 tot 11:30 in Wijkservicepunt Flevopoort, Kramatplantsoen 101-Hapr 25, 2019

Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling

Het doel van de Wet verplichte meldcode is dat sneller en adequater hulp kan worden geboden bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling, zodat het geweld stopt. Met een meldcode weten organisaties en professionals welke stappen zij moeten zetten als zij vermoedens hebben van huiselijk geweld of kindermishandeling.

apr 18, 2019

In het wit!

Wat is hier aan de hand? Op de CD-straat vragen wij ons af waarom een man in een witte overall rond loopt. Hij is onherkenbaar. Is er een virus-uitbraak? Een bacterie in het pand?
apr 12, 2019

Filmavond!

Beste Regenboogers en Scippers,

Voor de filmavond op SCIP aan de Cornelis Dirkszstraat, ben ik op zoek naar films op dvd.

apr 11, 2019

Pagina 1 van 15  > >>

Agenda