Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
feb 13, 2019

Elsjes plan


Afdelingen meer verbinden met ervaringsdeskundigheid

Sinds 1 februari 2019 is Elsje van Dijk coördinator Herstelteam.
Het idee voor deze functie is in april 2017 ontstaan vanuit de werkgroep ervaringsdeskundigheid van De Regenboog Groep. In 2018 werd deze nieuwe functie een feit.

“De kans zit er dik in dat ik binnenkort kennis kom maken met de Scip Projecten. Ik ben heel nieuwsgierig naar de aanwezigheid van ervaringsdeskundigheid of ervaringskennis binnen jouw afdeling. Ik ga herstelgerichte activiteiten ontwikkelen en de zichtbaarheid van bestaande herstelactiviteiten verbeteren.”

Elsje is werkzaam als ervaringsdeskundige op de gebieden PTSS, depressie, armoede en eenzaamheid. Daarnaast is zij een ervaringsdeskundige coach. Momenteel volgt zij een coaching opleiding via het Europees Instituut. Bij de vrijwilligersacademie is zij co-trainer. Bij Talentcoach Nederland heeft Elsje een adviserende rol. Ook is zij ingeschakeld als ervaringsdeskundige bij het platform Scheiden zonder Schade.

“Ik ga een Herstelteam opzetten. Heb je zelf ervaringskennis, en wil je dit meer bewust inzetten tijdens je (vrijwilligers)werk: ik ken alle wegen naar een opleiding. Voor alle vragen rondom ervaringsdeskundigheid kun je mij contacten.”

Elsje werkt op maandag, dinsdag en woensdag op de Keizersgracht.
Ze is bereikbaar op 06 24437488 of per e-mail: evdijk@deregenboog.org

Het laatste nieuws van SCIP

Hoog bezoek uit Gent

10 laatstejaarsstudenten Professionele Bachelor in de orthopedagogie (SPH) bezochten Scip in het kader van het vak “Community based werken in een internationaal perspectief”.
mrt 21, 2019

Het Blauwe Boekje

mrt 15, 2019

Tweede Kans Vierkantjes


Sara Houtkooper was een vrijwilliger van SCIP.  Sara heeft drie exposities hangen op alle drie de locaties van SCIP.  De expositie heet: Tweede Kans Vierkantjes’. Deze expositie hangt op locatie Cornelisz Dirksstraat.
mrt 7, 2019

Elsjes plan

Afdelingen meer verbinden met ervaringsdeskundigheid

Sinds 1 februari 2019 is Elsje van Dijk coördinator Herstelteam.
Het idee voor deze functie is in april 2017 ontstaan vanuit de werkgroep ervaringsdeskundigheid van De Regenboog Groep. In 2018 werd deze nieuwe functie een feit.

feb 13, 2019

Vrijdag filmavond + lekkere hap!

Ik wil jullie graag iets fantastisch in het vooruitzicht stellen: binnenkort wordt er op de vrijdag filmavond georganiseerd door Fouad en mij tijdens de eetkamer.

Wij zijn er erg blij mee binnen Scip dat wij dit mogen aanbieden aan onze eetkamergasten.
Het geeft een nieuw en bijzonder elan aan de eetkamer.

jan 22, 2019

Nieuw boek Tobi Vroegh

Het nieuwste boek van Tobi Vroegh is een mooi reisverslag.

jan 15, 2019

Bezoek Dolhuys

We hebben met een team van collegae en deelnemers van de groep Bewustwording en Spiritualiteit een uitje gemaakt naar het Dolhuys in Haarlem.
jan 7, 2019

Scheurkalender 2019

De nieuwe scheurkalender voor 2019 is er! 
dec 12, 2018

Pagina 1 van 14  > >>

Agenda