Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
feb 13, 2019

Elsjes plan


Afdelingen meer verbinden met ervaringsdeskundigheid

Sinds 1 februari 2019 is Elsje van Dijk coördinator Herstelteam.
Het idee voor deze functie is in april 2017 ontstaan vanuit de werkgroep ervaringsdeskundigheid van De Regenboog Groep. In 2018 werd deze nieuwe functie een feit.

“De kans zit er dik in dat ik binnenkort kennis kom maken met de Scip Projecten. Ik ben heel nieuwsgierig naar de aanwezigheid van ervaringsdeskundigheid of ervaringskennis binnen jouw afdeling. Ik ga herstelgerichte activiteiten ontwikkelen en de zichtbaarheid van bestaande herstelactiviteiten verbeteren.”

Elsje is werkzaam als ervaringsdeskundige op de gebieden PTSS, depressie, armoede en eenzaamheid. Daarnaast is zij een ervaringsdeskundige coach. Momenteel volgt zij een coaching opleiding via het Europees Instituut. Bij de vrijwilligersacademie is zij co-trainer. Bij Talentcoach Nederland heeft Elsje een adviserende rol. Ook is zij ingeschakeld als ervaringsdeskundige bij het platform Scheiden zonder Schade.

“Ik ga een Herstelteam opzetten. Heb je zelf ervaringskennis, en wil je dit meer bewust inzetten tijdens je (vrijwilligers)werk: ik ken alle wegen naar een opleiding. Voor alle vragen rondom ervaringsdeskundigheid kun je mij contacten.”

Elsje werkt op maandag, dinsdag en woensdag op de Keizersgracht.
Ze is bereikbaar op 06 24437488 of per e-mail: evdijk@deregenboog.org

Het laatste nieuws van SCIP

Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling

Het doel van de Wet verplichte meldcode is dat sneller en adequater hulp kan worden geboden bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling, zodat het geweld stopt. Met een meldcode weten organisaties en professionals welke stappen zij moeten zetten als zij vermoedens hebben van huiselijk geweld of kindermishandeling.

apr 18, 2019

In het wit!

Wat is hier aan de hand? Op de CD-straat vragen wij ons af waarom een man in een witte overall rond loopt. Hij is onherkenbaar. Is er een virus-uitbraak? Een bacterie in het pand?
apr 12, 2019

Filmavond!

Beste Regenboogers en Scippers,

Voor de filmavond op SCIP aan de Cornelis Dirkszstraat, ben ik op zoek naar films op dvd.

apr 11, 2019

Tobi Vroegh Verhalenwedstrijd


Het thema van de 'Week van de Psychiatrie 2019' was 'ZICHTBAAR' en dat is ook het thema van de 'Verhalenwedstrijd 2019' van uitgeverij Tobi Vroegh.

Psychische problemen zijn in principe onzichtbaar. Verloochen je jezelf als je zo'n belangrijk stukje van jezelf geheim houdt? Zie je het als het buiten hangen van de vuile was? Of geeft het juist kracht als je de moed hebt om te delen.

apr 8, 2019

Interview met Daan Neeleman


Over de cursus The Artist Way: Creativiteit aanspreken en in de flow komen met het spirituele.apr 4, 2019

Hoog bezoek uit Gent

10 laatstejaarsstudenten Professionele Bachelor in de orthopedagogie (SPH) bezochten Scip in het kader van het vak “Community based werken in een internationaal perspectief”.
mrt 21, 2019

Het Blauwe Boekje

mrt 15, 2019

Tweede Kans Vierkantjes


Sara Houtkooper was een vrijwilliger van SCIP.  Sara heeft drie exposities hangen op alle drie de locaties van SCIP.  De expositie heet: Tweede Kans Vierkantjes’. Deze expositie hangt op locatie Cornelisz Dirksstraat.
mrt 7, 2019

Pagina 1 van 14  > >>

Agenda