Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
apr 4, 2019

Interview met Daan NeelemanOver de cursus The Artist Way: Creativiteit aanspreken en in de flow komen met het spirituele."Creativiteit is denk ik de basis van een gelukkig leven. Als je weer voor jezelf kunt zorgen oftewel de dagelijkse dingen als douchen en eten zelf kunt doen dan is creativiteit de volgende stap. Ik vind dat creativiteit ook hoort bij de basis van het herstellen. De cursus gaat over creatief herstel. Bij SCIP heb je psychisch herstel, bij deze cursus ligt de nadruk op creatief herstel, dus ook psychisch herstel.  Het is een volgende stap."

"Bij de Artist Way leert de cursist zijn creativiteit onder andere aan te spreken middels schrijven. Iedere ochtend. Julia Cameron gaat er van uit dat creativiteit afkomstig is van een Goddelijke bron. Door middel van je creativiteit maak je daarmee contact. De schrijver gaat er van uit dat iedereen creativiteit heeft. Zij heeft in een AA-groep gezeten. Daar is vertrouwen op het Hogere of iets Goddelijks belangrijk. Het gaat er om dat je in een flow van schrijven komt waar je uitzendt naar het universum dat je er bent. Vergelijk het maar met een radio die uitzendt en ontvangt. ‘Het is in feite het uitzenden naar het universum van ik sta aan’."

"Ik ben zelf communicatiedeskundige. Ik vind de creatieve kant van het werk het mooist. Je kunt creativiteit voorstellen als energie, of als creativiteit dat door God gegeven is. Het is een relatie aangaan met creativiteit. De geest kun je zien als een kale weg waar geen bomen aan staan. Je kunt het kaal laten, maar je kunt er ook je creativiteit op loslaten. Er mogen ook bloemetjes aan de kant van de weg staan. Dat is hoe ik het zie. Ik zie inspiratie of creativiteit als een natuurlijk anti-depressivum. Van origine ben ik copywriter, dat houdt in dat ik teksten schreef voor reclamebureaus."

"Julia Cameron geeft twee basis-tools om contact te maken. De eerste is het schrijven van de zogenoemde ‘morning pages’; de ochtendpagina’s. Je schrijft op dat moment op wat er speelt. Inhoudelijk maakt het niet uit wat je schrijft. Het liefst drie pagina’s per dag. Het is nog wel een uitdaging voor iedereen. Je bent ongeveer een half uur per dag bezig met schrijven. Je schrijft alles op wat in je opkomt en als je het niet weet, schrijf je dat je het even niet weet. Ik ben zelf niet heel precies meer met de drie pagina’s per dag.  Creativiteit gaat voor mij over een flow, of vertrouwen hebben. De andere tool is het artiestenuitje of het kunstenaarsuitje. En daarmee neem je eigenlijk je innerlijke kunstenaar mee naar iets creatiefs, bijvoorbeeld een museum. Wat ik er mooi aan vind is dat je het creatief herstel als onderdeel kunt zien van je psychisch herstel."

"Er zijn nu 7 deelnemers. Het mooie is dat je het samen kan doen, in je eentje zou het best wel wat van je vragen. Nu heb je elke week dat je elkaar bij de les kunt houden tijdens de wekelijkse cursus. Je kunt elkaar inspireren en ook iets oppakken als dat iets voor jou is. Het is elkaar voeden met inspiratie. Het voedt mij ook. En het bevalt mij goed."

Het laatste nieuws van SCIP

Liefhebben een kunst, een kunde

Maandagmiddag 10 juni begint de werkgroep 'Liefhebben een kunst, een kunde'Liefde is een belangrijk onderwerp in herstel van psychische problemen en/of verslaving. Misschien is het zelfs wel het belangrijkste onderwerp in herstel: Liefde voor je zelf, de romantische liefde, vriendschap, liefde binnen de familie, liefde voor de natuur, liefde voor God, noem maar op.
mei 20, 2019

Login zoekt vrijwilliger!

Voor onze winkels zoeken wij:

Enthousiaste vrijwilliger met sociale en administratieve vaardigheden

SCIP (Stichting Clientgestuurde Initiatieven en Projecten) is een organisatie die zich kenmerkt door een diversiteit aan werkprojecten. Je werkt in een sfeer waarbij zelfontplooiing centraal staat en je doet werk dat zinvol is en bijdraagt aan een betere samenleving.
Login is een project van SCIP, waar vrijwilligers alles leren over de hardware van computers en laptops. Login heeft twee winkels (in Noord en West) waar computers en laptops gerepareerd en verkocht worden.


mei 9, 2019

Nieuwsbrief Ervaringswijzer

De nieuwsbrief van Ervaringswijzer is verstuurd.

mei 7, 2019

Cursus Verbindend Communiceren bij Ervaringswijzer

Verbinding maken (met anderen en jezelf): Hoe doe je dat?

- Heb jij (ook) een stemmetje in je hoofd dat te pas en te onpas tegen jou zegt dat je het niet goed doet? Of zelfs dat je niet goed genoeg bent?
- Heb je ooit meegemaakt dat iemand iets tegen je zei wat bij jou je hart sloot en de verbinding verbrak?
- Vind je het moeilijk om helder te zeggen wat je wilt als je van binnen bijna lijkt te ontploffen van woede of wanneer je super verdrietig bent?
- Heb je wel eens op je tong willen bijten als je iets net te scherp uitflapte tegen iemand (en de ander zag ‘krimpen’)?
apr 29, 2019

Op Eigen Kracht

Graag willen we je informeren over startende Op Eigen Kracht Trainingen in Zuid en Oost waar we nog aanmeldingen voor kunnen gebruiken! Het gaat om:

De gratis groepstraining in Zuid start op woensdag 1 mei, van 09:30 tot 11:30 in de Vaart, Vaartstraat 82
 
De gratis groepstraining in Oost start op dinsdag 7 mei, van 09:30 tot 11:30 in Wijkservicepunt Flevopoort, Kramatplantsoen 101-Hapr 25, 2019

Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling

Het doel van de Wet verplichte meldcode is dat sneller en adequater hulp kan worden geboden bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling, zodat het geweld stopt. Met een meldcode weten organisaties en professionals welke stappen zij moeten zetten als zij vermoedens hebben van huiselijk geweld of kindermishandeling.

apr 18, 2019

In het wit!

Wat is hier aan de hand? Op de CD-straat vragen wij ons af waarom een man in een witte overall rond loopt. Hij is onherkenbaar. Is er een virus-uitbraak? Een bacterie in het pand?
apr 12, 2019

Filmavond!

Beste Regenboogers en Scippers,

Voor de filmavond op SCIP aan de Cornelis Dirkszstraat, ben ik op zoek naar films op dvd.

apr 11, 2019

Pagina 1 van 15  > >>

Agenda