Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
mei 20, 2019

Liefhebben een kunst, een kunde


Maandagmiddag 10 juni begint de werkgroep 'Liefhebben een kunst, een kunde'Liefde is een belangrijk onderwerp in herstel van psychische problemen en/of verslaving. Misschien is het zelfs wel het belangrijkste onderwerp in herstel: Liefde voor je zelf, de romantische liefde, vriendschap, liefde binnen de familie, liefde voor de natuur, liefde voor God, noem maar op.

In 1956 schreef de psycholoog en filosoof Erich Fromm het boekje Liefhebben, een kunst, een kunde. In deze heldere tekst stelt hij dat liefde niet iets is wat toevallig op ons pad komt (of toevallig niet op ons pad komt). Nee, liefhebben is een kunst en een kunde. Je kunt leren om lief te hebben.

In de werkgroep ‘Liefhebben, een kunst, een kunde’ gaan we hiermee aan de slag. In een serie bijeenkomsten gaan we de tekst van Erich Fromm lezen en bespreken. Daarnaast werken we met opdrachten waarin verbinding en liefde ervaren kan worden, en nemen we de tijd om koffie te drinken en te kletsen.
Er zullen korte samenvattingen van de hoofdstukken geschreven worden, zodat je als je niet zo’n lezer bent toch met de werkgroep mee kan doen.

Liefde bevrijdt de mens uit de gevangenis van zijn afzondering, bevrijdt hem van het gevoel gescheiden te worden van de heelheid des levens, en biedt hem daarbij toch de mogelijkheid zichzelf te zijn, zijn integriteit te bewaren. – Erich Fromm

Deze werkgroep is een samenwerking tussen het Herstel-Lab en THUIS / Leger des Heils

Plaats: THUIS, Mt. Lincolnweg 11, Amsterdam Noord (bus 391, 394 vanaf CS).
Data/tijd: maandagmiddagen 10, 17, 24 juni + 1, 8 juli 14.30-17.00
Kosten: gratis
Opgeven: Bram Vreeswijk bvreeswijk@deregenboog.org, 06-51088455

Het laatste nieuws van SCIP

LOGIN: Computercursus


Om de 8 weken gaan we een computer cursus geven. De eerste bijeenkomst is op 22 augustus. Dit is de basiscursus software en hardware en bestaat uit zeven lessen.


aug 20, 2019

Lotgenoten Gender Issues

Is opstaan moeilijk?

Niet zo lekker in je vel of in je kleren?
Valt ‘meneer’ of ‘mevrouw’ je slecht?
Zou je liever in een ander geslacht je leven leiden?

En zoek je gelijkgestemden?

 

jul 16, 2019

Nieuwsbrief Ervaringswijzer

De Nieuwsbrief van Ervaringswijzer is zojuist verstuurd.

jun 26, 2019

Doorstromen?

Doorstroom-spreekuur: Elke woensdagochtend van 09.30 tot 13.30 uur
SCIP: Keizersgracht 252

Voor iedereen die door wil stromen naar regulier werk, beschut werk, (ander) vrijwilligerswerk, een cursus of opleiding. En voor iedereen die mogelijkheden wil verkennen voor training en coaching.


jun 20, 2019

Cursus Portfolio

Ontdek de kracht van je eigen ervaring tijdens de portfolio training

De training geeft een beeld van de kwaliteiten die achter alledaagse ervaringen schuilgaan en geeft een boost aan je zelfvertrouwen.

De vijf bijeenkomsten gaan in op het samenstellen van je cv, het maken van een persoonlijk portret en het ontdekken van je eigen kwaliteiten en talenten. Na de cursus heb je een goed beeld van wat je allemaal in huis hebt.

jun 13, 2019

Het Grote Cafeesfeest 2019

Vrijdag 28 juni vanaf 17.00 uur is er weer het Grote Psychiatrie Cafeesfeest (vijf cafés) in de Boomsspijker, Rechtboomssloot 52. Iedereen is vrij om het podium te beklimmen en een optreden neer te zetten met bv poëzie, muziek, voor te dragen uit eigen of andermans werk, een goed  verhaal te vertellen of een dansje te doen. Alleen of in gezelschap. Grijp deze kans!
jun 13, 2019

ACC op zoek naar personeelWe zijn dringend op zoek naar computerdocenten, docent-assistenten en inloop-vrijwilligers


Zowel ACC-Noord als ACC-West draaien volledig op een groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij één van onze teams versterken?
jun 6, 2019

Review Cursus "The Artist Way"

Onlangs heb ik de cursus The Artist Way gevolgd bij SCIP.

Er waren drie docenten voor de cursisten, allen vrijwilliger. We volgden het boek The Artist Way van Julia Cameron. Het boek heeft een prettige positieve en optimistische toon. Wanneer je twijfelt over je eigen mogelijkheden, dan is deze cursus een goed hulpmiddel om je prettiger en zekerder te gaan voelen en om jezelf meer in je eigen kracht te laten komen.

mei 29, 2019

Pagina 1 van 16  > >>

Agenda