Cursus Verbindend Communiceren bij Ervaringswijzer 29 apr 2019

Verbinding maken (met anderen en jezelf): Hoe doe je dat?

- Heb jij (ook) een stemmetje in je hoofd dat te pas en te onpas tegen jou zegt dat je het niet goed doet? Of zelfs dat je niet goed genoeg bent?
- Heb je ooit meegemaakt dat iemand iets tegen je zei wat bij jou je hart sloot en de verbinding verbrak?
- Vind je het moeilijk om helder te zeggen wat je wilt als je van binnen bijna lijkt te ontploffen van woede of wanneer je super verdrietig bent?
- Heb je wel eens op je tong willen bijten als je iets net te scherp uitflapte tegen iemand (en de ander zag ‘krimpen’)?

Het is niet altijd gemakkelijk om de ruimte te voelen om echt te horen wat de ander zegt en bedoelt, vooral als je zelf vol zit met je eigen gedachten en gevoelens. Of om voor jezelf meer ruimte te maken om te zeggen wat je bedoelt zonder de ander te beschuldigen.
Wil je meer flow ervaren in je communicatie en je contact met mensen om je heen en jezelf verlichten en verdiepen? Kom dan naar onze cursus Verbindend Communiceren die op 21 mei start bij Ervaringswijzer.

In deze cursus oefen je hoe je verbindend kunt communiceren. Deze vorm van communicatie kan helpen bij het verkrijgen van innerlijke duidelijkheid en nabijheid tussen jou en de mensen om je heen. De cursus is gebaseerd op Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

Meedoen

De cursus telt maximaal 12 deelnemers. Geef je op via informatie@ervaringswijzer.nl.

Datum, plaats, tijd

De workshops worden gegeven op de dinsdagmiddagen van 13.00 tot 14.30.
De data zijn: 21 mei, 28 mei, 4 juni, 11 juni, 18 juni, 25 juni, 2 juli, 9 juli en 16 juli
Locatie: Keizersgracht 252, Amsterdam.

Kosten

De training is gratis voor vrijwilligers van SCIP en De Regenboog. Daarbuiten betaal je 25 euro voor alle 9 bijeenkomsten. Houders van een stadspas betalen de helft. Koffie, thee en lesmateriaal zijn inbegrepen.

Workshopgever

De lessen worden gegeven door Yvonne van Oorsouw. Zij heeft na een lange en diepe depressie van 5 jaar en deze vorm van communiceren een manier gevonden die haar meer ruimte geeft om aanwezig te zijn bij alle emoties en behoeften die in haar leven van dag tot dag. Ze weet hierbij ook ruimte te maken om echt te luisteren naar wat bij anderen leeft. Op dit moment doet zij de jaarcursus “Op weg naar trainerschap in Geweldloze Communicatie”.

Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 14  > >>

KRACHT ZIEN IN LEVENSERVARINGEN

Portfolio- en cv-training
voor mensen met cliëntervaring in de psychiatrie

Social media

 

6 feb 2020

Het Tekencafé gaat van start!

“Soms denk ik er is niets zo fijn als tekenen”
Vincent van Gogh

scipcafe2

Tekenen, beginnend of ervaren, uit je fantasie of naar de realiteit, kunstzinnige mensen ontmoeten, materialen uitproberen en je creatieve kant ontwikkelen. Het kan allemaal in het maandelijkse Tekencafé ! 

Wanneer: Iedere 3e woensdag van de maand van 19:30 – 21:30 uur (deur open 19.00 uur)
Kosten:  € 2,50
Locatie:  SCIP Keizersgracht 252, Amsterdam 

 

4 feb 2020

Vacature Login

Voor onze winkels zoeken wij:

Enthousiaste vrijwilliger met sociale en administratieve vaardigheden

loginwerkplaatsvacature

 

3 feb 2020

Vacature Login

Voor onze Werkplaats in Amsterdam West hebben we plaats voor:

Gemotiveerde vrijwilligers

Wat ga je doen?
Afhankelijk van je voorkennis ga je aan de slag met de hardware van computers en laptops. Onder begeleiding ga je alles leren van de hardware. Als je het leuk vindt kan je met de opgedane kennis in één van onze winkels werken. Uiteraard is er bij Login alle ruimte voor eigen inbreng.

27 jan 2020

Op Eigen Kracht-training

Speciaal voor mensen met psychosociale problematiek

Op Eigen Kracht is een gratis training voor mensen die graag tips en ervaringen willen delen om rond te komen van een klein budget en om sociale contacten leggen. Leven van weinig geld is lastig. Dit roept ook vragen op. Hoe houd je overzicht in je financiën? Waar kun je aankloppen voor hulp en van welke voorzieningen kun je gebruik maken? Hoe en waar ontmoet je nieuwe mensen?

24 jan 2020

Uitnodiging nieuwjaarsborrel Scip

Hoewel het nieuwe jaar al best lekker op stoom komt, willen we toch even stilstaan bij dit mooie nieuwe jaar 2020, wat een mooi getal hé? Ook vieren we deze zomer de 20e verjaardag van Scip. Dus het is niet zomaar een nieuw jaar met een mooi getal!
16 jan 2020

Tussen groei en stilstaan

boom (1)Hoe doe je mee, als je er buiten valt? Door een kwetsbaarheid heb je niet altijd de mogelijkheden om mee te doen aan de 9 tot 5 wereld. Anderen kunnen je daar op afwijzen. Hoe behoud je de moed om toch iets van je leven te maken? En hoe doe je dat in balans?

16 jan 2020

Herstel-lab

Een nieuw onderdeel op onze website van Ervaringswijzer is het Herstel-lab. Het Herstel-Lab is een laboratorium voor herstel van psychische kwetsbaarheden.
9 jan 2020

Inschrijving cursus 'Meer impact met je gastles' geopend

Beste leden, De organisaties die aangesloten zijn bij MIND doen veel om professionals (in opleiding) in de sector zorg en welzijn voor te lichten over thema’s die voor hen belangrijk zijn, bijvoorbeeld over psychoses, zelfbeschadiging, eetproblemen, maar ook over herstel of het samenwerken met naasten. Dit gebeurt onder andere via gastlessen.
9 jan 2020

Wat is jouw thema?

Denk met ons mee over het nieuwe onderwerp waar Ervaringswijzer het komende jaar mee aan de slag gaat. Ervaringswijzer onderzoekt de levenskennis die mensen opdoen in het het omgaan met (psychische) ziekte. Dit gebeurt door de doelgroep zelf. De basis hiervoor is onderzoek dat we hebben uitgevoerd naar wijsheid.
9 jan 2020

Pagina 1 van 14  > >>