Inschrijving cursus 'Meer impact met je gastles' geopend 9 jan 2020

Beste leden, De organisaties die aangesloten zijn bij MIND doen veel om professionals (in opleiding) in de sector zorg en welzijn voor te lichten over thema’s die voor hen belangrijk zijn, bijvoorbeeld over psychoses, zelfbeschadiging, eetproblemen, maar ook over herstel of het samenwerken met naasten. Dit gebeurt onder andere via gastlessen.
Niet iedereen weet hoe je gastlessen moet geven. MIND biedt daarom in samenwerking met PGO Support de cursus ‘Meer impact met je gastles’ aan. Zo kun je samen met mensen van collega-organisaties leren hoe je gastlessen geeft. MIND wil daarmee de inbreng van de achterban in opleidingen tot professionals versterken*. Voor wie is de cursus? Deze cursus is gratis en bedoeld voor cliënten en naasten uit de achterban van MIND die weinig ervaring hebben met het geven van gastlessen, maar dit wel willen doen. De cursus bestaat uit twee dagen leren over gastlessen geven en met elkaar oefenen. Daarna plannen de deelnemers samen een terugkommiddag om van elkaar te leren. In de periode tussen de tweede lesdag en de terugkommiddag kunnen deelnemers dan hun gastles in de praktijk brengen. Wanneer is de cursus? De eerstvolgende ronde is in het eerste kwartaal van 2020, met cursusdagen op woensdag 5 februari en woensdag 4 maart 2020. De terugkommiddag wordt later gepland. Van deelnemers wordt verwacht dat ze aan beide cursusdagen en de terugkommiddag deelnemen. Wil je deelnemen? Stuur dan een e-mail naar Moniek Reckman via moniek.reckman@wijzijnmind.nl, onder vermelding van ‘aanmelding cursus impact met je gastles’. Geef daarbij je gegevens (naam, e-mailadres, organisatie namens wie je voorlichtingen geeft) door. Wij proberen je dan in zo snel mogelijk in te delen. Vol is vol, maar bij voldoende interesse gaan we proberen om deze cursus vaker te organiseren. *)Waarom biedt MIND dit aan? MIND wil zorgen voor een structurele inbreng van het cliënt- en naastenperspectief in opleidingsprogramma’s van hulpverleners. Dat gebeurt vanuit het project ‘MIND Expert Center’. Meer informatie vindt je hier: https://mindplatform.nl/project/ervaringskennis-scholing-aan-professionals Met vriendelijke groet, mede namens Dwayne Meijnckens, Moniek Reckman Secretaresse Team Kennis, Innovatie en Onderzoek

Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 14  > >>

Op Eigen Kracht-training

Speciaal voor mensen met psychosociale problematiek

Op Eigen Kracht is een gratis training voor mensen die graag tips en ervaringen willen delen om rond te komen van een klein budget en om sociale contacten leggen. Leven van weinig geld is lastig. Dit roept ook vragen op. Hoe houd je overzicht in je financiën? Waar kun je aankloppen voor hulp en van welke voorzieningen kun je gebruik maken? Hoe en waar ontmoet je nieuwe mensen?

24 jan 2020

Uitnodiging nieuwjaarsborrel Scip

Hoewel het nieuwe jaar al best lekker op stoom komt, willen we toch even stilstaan bij dit mooie nieuwe jaar 2020, wat een mooi getal hé? Ook vieren we deze zomer de 20e verjaardag van Scip. Dus het is niet zomaar een nieuw jaar met een mooi getal!
16 jan 2020

Tussen groei en stilstaan

boom (1)Hoe doe je mee, als je er buiten valt? Door een kwetsbaarheid heb je niet altijd de mogelijkheden om mee te doen aan de 9 tot 5 wereld. Anderen kunnen je daar op afwijzen. Hoe behoud je de moed om toch iets van je leven te maken? En hoe doe je dat in balans?

16 jan 2020

Herstel-lab

Een nieuw onderdeel op onze website van Ervaringswijzer is het Herstel-lab. Het Herstel-Lab is een laboratorium voor herstel van psychische kwetsbaarheden.
9 jan 2020

Inschrijving cursus 'Meer impact met je gastles' geopend

Beste leden, De organisaties die aangesloten zijn bij MIND doen veel om professionals (in opleiding) in de sector zorg en welzijn voor te lichten over thema’s die voor hen belangrijk zijn, bijvoorbeeld over psychoses, zelfbeschadiging, eetproblemen, maar ook over herstel of het samenwerken met naasten. Dit gebeurt onder andere via gastlessen.
9 jan 2020

Wat is jouw thema?

Denk met ons mee over het nieuwe onderwerp waar Ervaringswijzer het komende jaar mee aan de slag gaat. Ervaringswijzer onderzoekt de levenskennis die mensen opdoen in het het omgaan met (psychische) ziekte. Dit gebeurt door de doelgroep zelf. De basis hiervoor is onderzoek dat we hebben uitgevoerd naar wijsheid.
9 jan 2020

Eetkamers tijdens de Kerstvakantie op de Cornels Dirkzstraat

Naast samenwerken wordt er ook nog samen gegeten in onze Eetkamer, dankzij onze geweldige koks: Op maandag 23 december kookt Henk. Geef uiterlijk voor 12.00 uur op bij Henk dat je van plan bent om te komen eten. Eerste Kerstdag - YOU ARE NOT ALONE KERSTMAAL - door Saïd Op woensdag 25 december maakt Saïd een heerlijke, extra lekkere dis klaar voor slechts 7 euro per persoon.
19 dec 2019

Openingstijden

Ook bij Scip nemen veel mensen verlof opnemen tijdens de Kerstvakantie. Dat wil niet zeggen dat al onze locaties gesloten zijn.
19 dec 2019

LOGIN: Computercursus


Om de 8 weken gaan we een computer cursus geven. De eerste bijeenkomst is op 22 augustus. Dit is de basiscursus software en hardware en bestaat uit zeven lessen.


20 aug 2019

Lotgenoten Gender Issues

Is opstaan moeilijk?

Niet zo lekker in je vel of in je kleren?
Valt ‘meneer’ of ‘mevrouw’ je slecht?
Zou je liever in een ander geslacht je leven leiden?

En zoek je gelijkgestemden?

 

16 jul 2019

Pagina 1 van 14  > >>