KRACHT ZIEN IN LEVENSERVARINGEN 6 feb 2020

Portfolio- en cv-training
voor mensen met cliëntervaring in de psychiatrie

Social media

 

Je hebt van alles meegemaakt en geleerd, in je opleidingen, in het dagelijks leven, maar ook als cliënt in de psychiatrie. Dat heeft je gevormd tot wie je nu bent. Maar wat kan je er mee en hoe overtuig je anderen ervan dat ze van waarde zijn?

In de portfolio-training kijk je naar jezelf. Je benoemt je ervaringen en bekijkt de kwaliteiten ervan, voor jezelf en voor anderen. Je zult merken dat je overzicht krijgt en dat je zelfvertrouwen er door groeit. In de aansluitende cv-training benoem je jouw waarde voor een werkgever.

Na afloop heb je een portfolio. Dat geeft jezelf en anderen inzicht in jouw kwaliteiten en vaardigheden. En je hebt een cv en een LinkedIn-pagina gemaakt en je eerste contacten gelegd. Je leert de kracht en de waarde te zien van de ontwikkelingen die je hebt doorgemaakt. Je hebt meer visie op jouw eigen toekomst. Jetty: “Vooral het benoemen van mijn scharniermomenten heeft me enorm geholpen, ik heb er dagelijks baat bij”.

Er zijn vier bijeenkomsten waarin je je portfolio maakt. Dat doe je aan de hand van opdrachten, gesprekken met andere cursisten, een geleide meditatie en andere werkvormen. In het tweede deel gaan we in op het voorbereiden op werk. Je maakt een curriculum vitae en een LinkedIn-account.
Je kan de portfolio-training op zichzelf doen. Maar als je de cv-training wilt doen, raden we aan om eerst de portfoliotraining te volgen, tenzij je al veel ervaring hebt.

Voorwaarden voor deelname:
Je hebt ervaring als cliënt in de psychiatrie
Deelname is gratis voor wie zich helemaal inzet
Je bent bereid om met anderen samen te werken

Trainers
Daan Neleman is ervaringsdeskundige, hij ontwikkelt en geeft trainingen en volgt op dit moment de opleiding tot psychodynamisch coach
Hanne van Noordt is psychosynthesecoach en -therapeut, ontwikkelt en geeft trainingen en volgt een opleiding tot ervaringsdeskundige.

Data en tijden
Deel I: Portfoliotraining
Vier bijeenkomsten
Vrijdag avond 19:00 – 21:00
Start 28 februari
Deel II: cv-training
Drie bijeenkomsten
Vrijdag avond 19:00 – 21:00

Locatie
Cornelis Dirkszstraat 27-3
1056 TP AMSTERDAM
(rolstoel toegankelijk, er is een lift)

Aanmelden
Stuur een mail met je contactgegevens aan daan@ervaringswijzer.nl.
(Er zijn maximaal 10 plaatsen, dus geef je tijdig op.)

Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 14  > >>

KRACHT ZIEN IN LEVENSERVARINGEN

Portfolio- en cv-training
voor mensen met cliëntervaring in de psychiatrie

Social media

 

6 feb 2020

Het Tekencafé gaat van start!

“Soms denk ik er is niets zo fijn als tekenen”
Vincent van Gogh

scipcafe2

Tekenen, beginnend of ervaren, uit je fantasie of naar de realiteit, kunstzinnige mensen ontmoeten, materialen uitproberen en je creatieve kant ontwikkelen. Het kan allemaal in het maandelijkse Tekencafé ! 

Wanneer: Iedere 3e woensdag van de maand van 19:30 – 21:30 uur (deur open 19.00 uur)
Kosten:  € 2,50
Locatie:  SCIP Keizersgracht 252, Amsterdam 

 

4 feb 2020

Vacature Login

Voor onze winkels zoeken wij:

Enthousiaste vrijwilliger met sociale en administratieve vaardigheden

loginwerkplaatsvacature

 

3 feb 2020

Vacature Login

Voor onze Werkplaats in Amsterdam West hebben we plaats voor:

Gemotiveerde vrijwilligers

Wat ga je doen?
Afhankelijk van je voorkennis ga je aan de slag met de hardware van computers en laptops. Onder begeleiding ga je alles leren van de hardware. Als je het leuk vindt kan je met de opgedane kennis in één van onze winkels werken. Uiteraard is er bij Login alle ruimte voor eigen inbreng.

27 jan 2020

Op Eigen Kracht-training

Speciaal voor mensen met psychosociale problematiek

Op Eigen Kracht is een gratis training voor mensen die graag tips en ervaringen willen delen om rond te komen van een klein budget en om sociale contacten leggen. Leven van weinig geld is lastig. Dit roept ook vragen op. Hoe houd je overzicht in je financiën? Waar kun je aankloppen voor hulp en van welke voorzieningen kun je gebruik maken? Hoe en waar ontmoet je nieuwe mensen?

24 jan 2020

Uitnodiging nieuwjaarsborrel Scip

Hoewel het nieuwe jaar al best lekker op stoom komt, willen we toch even stilstaan bij dit mooie nieuwe jaar 2020, wat een mooi getal hé? Ook vieren we deze zomer de 20e verjaardag van Scip. Dus het is niet zomaar een nieuw jaar met een mooi getal!
16 jan 2020

Tussen groei en stilstaan

boom (1)Hoe doe je mee, als je er buiten valt? Door een kwetsbaarheid heb je niet altijd de mogelijkheden om mee te doen aan de 9 tot 5 wereld. Anderen kunnen je daar op afwijzen. Hoe behoud je de moed om toch iets van je leven te maken? En hoe doe je dat in balans?

16 jan 2020

Herstel-lab

Een nieuw onderdeel op onze website van Ervaringswijzer is het Herstel-lab. Het Herstel-Lab is een laboratorium voor herstel van psychische kwetsbaarheden.
9 jan 2020

Inschrijving cursus 'Meer impact met je gastles' geopend

Beste leden, De organisaties die aangesloten zijn bij MIND doen veel om professionals (in opleiding) in de sector zorg en welzijn voor te lichten over thema’s die voor hen belangrijk zijn, bijvoorbeeld over psychoses, zelfbeschadiging, eetproblemen, maar ook over herstel of het samenwerken met naasten. Dit gebeurt onder andere via gastlessen.
9 jan 2020

Wat is jouw thema?

Denk met ons mee over het nieuwe onderwerp waar Ervaringswijzer het komende jaar mee aan de slag gaat. Ervaringswijzer onderzoekt de levenskennis die mensen opdoen in het het omgaan met (psychische) ziekte. Dit gebeurt door de doelgroep zelf. De basis hiervoor is onderzoek dat we hebben uitgevoerd naar wijsheid.
9 jan 2020

Pagina 1 van 14  > >>