Kracht zien in levenservaringen 6 feb 2020

Portfolio- en cv-training
voor mensen met cliëntervaring in de psychiatrie

Social media

 

Je hebt van alles meegemaakt en geleerd, in je opleidingen, in het dagelijks leven, maar ook als cliënt in de psychiatrie. Dat heeft je gevormd tot wie je nu bent. Maar wat kan je er mee en hoe overtuig je anderen ervan dat ze van waarde zijn?

In de portfolio-training kijk je naar jezelf. Je benoemt je ervaringen en bekijkt de kwaliteiten ervan, voor jezelf en voor anderen. Je zult merken dat je overzicht krijgt en dat je zelfvertrouwen er door groeit. In de aansluitende cv-training benoem je jouw waarde voor een werkgever.

Na afloop heb je een portfolio. Dat geeft jezelf en anderen inzicht in jouw kwaliteiten en vaardigheden. En je hebt een cv en een LinkedIn-pagina gemaakt en je eerste contacten gelegd. Je leert de kracht en de waarde te zien van de ontwikkelingen die je hebt doorgemaakt. Je hebt meer visie op jouw eigen toekomst. Jetty: “Vooral het benoemen van mijn scharniermomenten heeft me enorm geholpen, ik heb er dagelijks baat bij”.

Er zijn vier bijeenkomsten waarin je je portfolio maakt. Dat doe je aan de hand van opdrachten, gesprekken met andere cursisten, een geleide meditatie en andere werkvormen. In het tweede deel gaan we in op het voorbereiden op werk. Je maakt een curriculum vitae en een LinkedIn-account.
Je kan de portfolio-training op zichzelf doen. Maar als je de cv-training wilt doen, raden we aan om eerst de portfoliotraining te volgen, tenzij je al veel ervaring hebt.

Voorwaarden voor deelname:
Je hebt ervaring als cliënt in de psychiatrie
Deelname is gratis voor wie zich helemaal inzet
Je bent bereid om met anderen samen te werken

Trainers
Daan Neleman is ervaringsdeskundige, hij ontwikkelt en geeft trainingen en volgt op dit moment de opleiding tot psychodynamisch coach
Hanne van Noordt is psychosynthesecoach en -therapeut, ontwikkelt en geeft trainingen en volgt een opleiding tot ervaringsdeskundige.

Data en tijden
Deel I: Portfoliotraining
Vier bijeenkomsten
Vrijdag avond 19:00 – 21:00
Start 28 februari
Deel II: cv-training
Drie bijeenkomsten
Vrijdag avond 19:00 – 21:00

Locatie
Cornelis Dirkszstraat 27-3
1056 TP AMSTERDAM
(rolstoel toegankelijk, er is een lift)

Aanmelden
Stuur een mail met je contactgegevens aan daan@ervaringswijzer.nl.
(Er zijn maximaal 10 plaatsen, dus geef je tijdig op.)

Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 16  > >>

Innerlijke Strijd - Vechten of praten?

Als mens heb je soms behoeften en/of overtuigingen die met elkaar in strijd zijn. Je wilt bijvoorbeeld eerlijk zijn over je herstelproces, maar niet gekwetst worden door vervelende reacties. Of je wilt niet piekeren, maar vindt het eng om dingen hun gang te laten gaan. Soms weet je niet eens waarom je jezelf dwars zit. innerlijkestrijd2

5 aug 2020

Andrea tussen de smoeltjes

In de serie 'Koppen in het Parool' zet Michiel van Nieuwkerk herhaaldelijk mensen in het zonnetje.koppen parool

5 aug 2020

Training Weerbaar en bewust

Corona heeft voor wat vertraging gezorgd, maar 31 juli begint nu echt de pilottraining: Kennis & Bewustwording van het gokken. Zes middagen zullen zes deelnemers op de ACC-West locatie handvatten aangereikt krijgen om een bewuste keuze te maken: ga ik gokken of niet?

verslaving

29 jul 2020

ScipScoops #6 The Home Edition 4

Belangrijk nieuws is natuurlijk dat we weer naar Scip mogen. Beperkt nog, dat wel, maar we mogen elkaar weer zien! Dat is dan ook waar deze Scoops mee begint. 

Miss you

2 jun 2020

Scip komt bij je thuis

Inmiddels is er een besloten facebook groep opgestart, om elkaar online te blijven zien in tijden van corona, waarin we elkaar minder vaak in het echt zien. We delen hier leuke wetenwaardigheidjes en nuttige informatie.

huisjefrankendael

26 mei 2020

Scoops #5 The Home Edition 3

De nieuwsbrief staat weer boordevol met nieuwtjes over Scip. Je vindt een leuke quiz, allerlei tips en hoe je van collega's kunt leren. 

sterker dan je denkt

13 mei 2020

Onze Dini krijgt een lintje!

Afgelopen week heeft Dini te horen gekregen van Burgemeester Halsema dat zij wordt onderscheiden met een lintje; ze wordt dan lid in de Orde van Oranje Nassau.
dini in de bloemen

25 apr 2020

Maakbaarheid van de psyche; interview met Nanneke

Nanneke zag haar vader zijn hele leven worstelen met psychische problemen waarvoor hij geen hulp zocht. Zelf besloot ze de strijd wel aan te gaan, lees haar hele verhaal.maakbaarheid

16 apr 2020

Scoops #4 Home Edition 2

Welkom bij alweer de tweede editie van The Scoops Home Edition. Het staat weer boordevol met nieuwtjes, weetjes en tips. Want, hoe richt ik mijn dag in, hoe kom ik toch in contact met anderen?

11 apr 2020

Het schrijfatelier-online

Ook het schrijfatelier van Uko, is nu online te bezoeken.

uko schrijfatelier

10 apr 2020

Pagina 1 van 16  > >>