Workshop veilig internetten 24 feb 2020

Er wordt bijna dagelijks bericht over spam, phishing, en andere manieren waarop jouw persoonlijke gegevens op je computer kunnen worden bekeken.

ACC West geeft op 4 maart van 14.00 tot 16.00 uur een leuke workshop over veilig internetten. Er is veel ruimte voor vragen en er wordt ook geoefend, waarbij ervaringen worden uitgewisseld en nieuwe ideeën opgedaan.

Plaats: ACC-west, Cornelisz Dirkstraat 27-3

veiliginternet

Zijn de gegevens op je computer wel veilig, of denk je van niet? Wil je hier meer over te weten komen, kom dan naar deze workshop.

Waarom is dit onderwerp zo belangrijk?
Bij phishing vissen fraudeurs naar vertrouwelijke (identiteit) gegevens. De fraudeurs zoeken dan bijvoorbeeld naar een kopie van je paspoort, rijbewijs of bankpasje, naar je wachtwoord of pincodes voor mobiel bankieren.
Daarnaast kun je gehackt worden; ook als je niks bijzonders doet of geen belangrijke informatie bezit. Zo kunnen anderen bijvoorbeeld zien waar je zoal naar zoekt op het internet, of wat heb je onlangs gekocht. Die informatie is waardevol.

Waarom zou je meedoen aan een workshop welig internetten?
Deze workshop is in principe voor iedereen die regelmatig op internet te vinden is. Tijdens de workshop ‘Veilig Internetten’ kom je namelijk meer te weten over hoe jij jouw computer het beste kunt beschermen tegen ongewenste invloeden van buitenaf. Je leert met name hoe je phishing kunt herkennen en hoe jij je daar op een veilige manier tegen kunt beschermen.

Heb je voorkennis nodig om mee te kunnen doen?
Ja, je hebt redelijk goede kennis nodig van Windows en internet. Anders kun je het niet goed volgen.

Kosten?
Voor Scippers en Regenbogers is de workshop gratis. Externe deelnemers hebben alleen een lidmaatschap van het ACC nodig om mee te mogen doen. Dat kost slechts €12,- per half jaar. Daarmee kun je zo veel en lang als je wilt gebruik maken van onze computers en van onze printers. Er is dan ook altijd iemand aanwezig om je te helpen als je er niet uit komt bij het oefenen.
Kom langs om je op te geven of stuur een e-mail naar info@accwest.nl.

Wanneer: 4 maart van 14.00-16.00 uur
Plaats: ACC West, Cornelis dirkszstraat 27-3
Wil je meer informatie of je opgeven, dan kun je e-mailen naar: info@accwest.nl of bellen met 020-624 4003

 

Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 16  > >>

Innerlijke Strijd - Vechten of praten?

Als mens heb je soms behoeften en/of overtuigingen die met elkaar in strijd zijn. Je wilt bijvoorbeeld eerlijk zijn over je herstelproces, maar niet gekwetst worden door vervelende reacties. Of je wilt niet piekeren, maar vindt het eng om dingen hun gang te laten gaan. Soms weet je niet eens waarom je jezelf dwars zit. innerlijkestrijd2

5 aug 2020

Andrea tussen de smoeltjes

In de serie 'Koppen in het Parool' zet Michiel van Nieuwkerk herhaaldelijk mensen in het zonnetje.koppen parool

5 aug 2020

Training Weerbaar en bewust

Corona heeft voor wat vertraging gezorgd, maar 31 juli begint nu echt de pilottraining: Kennis & Bewustwording van het gokken. Zes middagen zullen zes deelnemers op de ACC-West locatie handvatten aangereikt krijgen om een bewuste keuze te maken: ga ik gokken of niet?

verslaving

29 jul 2020

ScipScoops #6 The Home Edition 4

Belangrijk nieuws is natuurlijk dat we weer naar Scip mogen. Beperkt nog, dat wel, maar we mogen elkaar weer zien! Dat is dan ook waar deze Scoops mee begint. 

Miss you

2 jun 2020

Scip komt bij je thuis

Inmiddels is er een besloten facebook groep opgestart, om elkaar online te blijven zien in tijden van corona, waarin we elkaar minder vaak in het echt zien. We delen hier leuke wetenwaardigheidjes en nuttige informatie.

huisjefrankendael

26 mei 2020

Scoops #5 The Home Edition 3

De nieuwsbrief staat weer boordevol met nieuwtjes over Scip. Je vindt een leuke quiz, allerlei tips en hoe je van collega's kunt leren. 

sterker dan je denkt

13 mei 2020

Onze Dini krijgt een lintje!

Afgelopen week heeft Dini te horen gekregen van Burgemeester Halsema dat zij wordt onderscheiden met een lintje; ze wordt dan lid in de Orde van Oranje Nassau.
dini in de bloemen

25 apr 2020

Maakbaarheid van de psyche; interview met Nanneke

Nanneke zag haar vader zijn hele leven worstelen met psychische problemen waarvoor hij geen hulp zocht. Zelf besloot ze de strijd wel aan te gaan, lees haar hele verhaal.maakbaarheid

16 apr 2020

Scoops #4 Home Edition 2

Welkom bij alweer de tweede editie van The Scoops Home Edition. Het staat weer boordevol met nieuwtjes, weetjes en tips. Want, hoe richt ik mijn dag in, hoe kom ik toch in contact met anderen?

11 apr 2020

Het schrijfatelier-online

Ook het schrijfatelier van Uko, is nu online te bezoeken.

uko schrijfatelier

10 apr 2020

Pagina 1 van 16  > >>