Breinblessure van Brenda van der Laan 27 feb 2020

Met trots publiceert Uitgeverij Tobi Vroegh deze week een nieuw boek: Brein Blessure van Brenda van der Laan.

Breinblessure is een pleidooi voor het openbreken van het taboe rondom psychiatrische aandoeningen: een depressie is tenslotte niets meer en niets minder dan een blessure aan het brein.

Kosten: € 19,95
Vanaf 29-2-2020 beschikbaar
https://tobivroegh.nl/catalogus

breinblessure

 Je kunt het boek bestellen vanaf 29 februari via de website van Tobi Vroegh . Uiteraard ben je ook  van harte welkom om langs te komen bij Tobi Vroegh op de Cornelis Dirkszstraat 27 om meteen een exemplaar mee te nemen, of een ander mooi boek  uit te kiezen.  Wij zijn er maandag tot en met vrijdag van 10.00-17.00 uur.

Laura leidt een ogenschijnlijk fijn leven met haar man en twee kleine kinderen. Voor haar omgeving lijkt er geen vuiltje aan de lucht maar van binnen rommelt het bij haar. Ze glijdt weg in een depressie en raakt uiteindelijk de grip op de werkelijkheid kwijt; ze belandt, net als haar vader in het verleden, op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis.
Breinblessure  is een fijne roman waarin de lezer wordt meegenomen naar de binnenwereld van de kliniek voor mensen met een psychiatrische aandoening. Laura’s hersenspinsels geven een begrijpelijk beeld van wat een depressie teweegbrengt. Niet alleen bij Laura zelf, maar ook bij haar gezin en de rest van haar omgeving. Het verhaal gaat over gevoelserosie en angst. Over de aard van deze potentieel dodelijke ziekte. Over wanhoop en herstel, maar bovenal over de kracht van liefde.

Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 16  > >>

Innerlijke Strijd - Vechten of praten?

Als mens heb je soms behoeften en/of overtuigingen die met elkaar in strijd zijn. Je wilt bijvoorbeeld eerlijk zijn over je herstelproces, maar niet gekwetst worden door vervelende reacties. Of je wilt niet piekeren, maar vindt het eng om dingen hun gang te laten gaan. Soms weet je niet eens waarom je jezelf dwars zit. innerlijkestrijd2

5 aug 2020

Andrea tussen de smoeltjes

In de serie 'Koppen in het Parool' zet Michiel van Nieuwkerk herhaaldelijk mensen in het zonnetje.koppen parool

5 aug 2020

Training Weerbaar en bewust

Corona heeft voor wat vertraging gezorgd, maar 31 juli begint nu echt de pilottraining: Kennis & Bewustwording van het gokken. Zes middagen zullen zes deelnemers op de ACC-West locatie handvatten aangereikt krijgen om een bewuste keuze te maken: ga ik gokken of niet?

verslaving

29 jul 2020

ScipScoops #6 The Home Edition 4

Belangrijk nieuws is natuurlijk dat we weer naar Scip mogen. Beperkt nog, dat wel, maar we mogen elkaar weer zien! Dat is dan ook waar deze Scoops mee begint. 

Miss you

2 jun 2020

Scip komt bij je thuis

Inmiddels is er een besloten facebook groep opgestart, om elkaar online te blijven zien in tijden van corona, waarin we elkaar minder vaak in het echt zien. We delen hier leuke wetenwaardigheidjes en nuttige informatie.

huisjefrankendael

26 mei 2020

Scoops #5 The Home Edition 3

De nieuwsbrief staat weer boordevol met nieuwtjes over Scip. Je vindt een leuke quiz, allerlei tips en hoe je van collega's kunt leren. 

sterker dan je denkt

13 mei 2020

Onze Dini krijgt een lintje!

Afgelopen week heeft Dini te horen gekregen van Burgemeester Halsema dat zij wordt onderscheiden met een lintje; ze wordt dan lid in de Orde van Oranje Nassau.
dini in de bloemen

25 apr 2020

Maakbaarheid van de psyche; interview met Nanneke

Nanneke zag haar vader zijn hele leven worstelen met psychische problemen waarvoor hij geen hulp zocht. Zelf besloot ze de strijd wel aan te gaan, lees haar hele verhaal.maakbaarheid

16 apr 2020

Scoops #4 Home Edition 2

Welkom bij alweer de tweede editie van The Scoops Home Edition. Het staat weer boordevol met nieuwtjes, weetjes en tips. Want, hoe richt ik mijn dag in, hoe kom ik toch in contact met anderen?

11 apr 2020

Het schrijfatelier-online

Ook het schrijfatelier van Uko, is nu online te bezoeken.

uko schrijfatelier

10 apr 2020

Pagina 1 van 16  > >>