Een mooi project van De Regenboog 4 mrt 2020

Dit project is in het leven geroepen voor mensen met een huisdier die tijdelijke hulp of zorg nodig hebben, zoals een opname in een GGZ- of verslavingskliniek, waarbij een huisdier doorgaans niet welkom is. honden uitlaten

Als er niemand is om je huisdier op te vangen. omdat je tijdelijk hulp of zorg nodig hebt, kom je al gauw klem te zitten. Tijdelijke opvang in een asiel is vaak geen optie vanwege de hoge kosten, waar vaak geen geld voor is.

Mensen kiezen er dan vaak voor om hulp te vermijden, in plaats van hun huisdier alleen te laten of er afstand van te doen.

En daarom is Dier & Vriend opgericht. Zo kunnen mensen die hulp nodig hebben met een gerust hart de zorg voor hun dierenvriend(en) overlaten aan vrijwilligers met veel ervaring in de zorg van dieren. De vrijwilligers krijgen een EHBO cursus aangeboden, de dieren krijgen een eenmalige gehele check bij de dierenarts bij de start van de opvang. De gehele opvang wordt met een digitaal logboek bijgehouden, zodat de baasjes precies kunnen volgen hoe het met hun vriendjes gaat.

Dier & Vriend is op dit moment ook bezig om een honden uitlaatservice op te zetten.

Dus heb je hulp nodig voor de opvang van je huisdier, omdat je zelf hulpbehoevend bent en in je eigen netwerk niemand hebt die je daarbij kan helpen, neem dan contact op met Nerissa ten Velthuis door een mail te sturen naar:  ntvelthuis@deregenboog.org

Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 16  > >>

Innerlijke Strijd - Vechten of praten?

Als mens heb je soms behoeften en/of overtuigingen die met elkaar in strijd zijn. Je wilt bijvoorbeeld eerlijk zijn over je herstelproces, maar niet gekwetst worden door vervelende reacties. Of je wilt niet piekeren, maar vindt het eng om dingen hun gang te laten gaan. Soms weet je niet eens waarom je jezelf dwars zit. innerlijkestrijd2

5 aug 2020

Andrea tussen de smoeltjes

In de serie 'Koppen in het Parool' zet Michiel van Nieuwkerk herhaaldelijk mensen in het zonnetje.koppen parool

5 aug 2020

Training Weerbaar en bewust

Corona heeft voor wat vertraging gezorgd, maar 31 juli begint nu echt de pilottraining: Kennis & Bewustwording van het gokken. Zes middagen zullen zes deelnemers op de ACC-West locatie handvatten aangereikt krijgen om een bewuste keuze te maken: ga ik gokken of niet?

verslaving

29 jul 2020

ScipScoops #6 The Home Edition 4

Belangrijk nieuws is natuurlijk dat we weer naar Scip mogen. Beperkt nog, dat wel, maar we mogen elkaar weer zien! Dat is dan ook waar deze Scoops mee begint. 

Miss you

2 jun 2020

Scip komt bij je thuis

Inmiddels is er een besloten facebook groep opgestart, om elkaar online te blijven zien in tijden van corona, waarin we elkaar minder vaak in het echt zien. We delen hier leuke wetenwaardigheidjes en nuttige informatie.

huisjefrankendael

26 mei 2020

Scoops #5 The Home Edition 3

De nieuwsbrief staat weer boordevol met nieuwtjes over Scip. Je vindt een leuke quiz, allerlei tips en hoe je van collega's kunt leren. 

sterker dan je denkt

13 mei 2020

Onze Dini krijgt een lintje!

Afgelopen week heeft Dini te horen gekregen van Burgemeester Halsema dat zij wordt onderscheiden met een lintje; ze wordt dan lid in de Orde van Oranje Nassau.
dini in de bloemen

25 apr 2020

Maakbaarheid van de psyche; interview met Nanneke

Nanneke zag haar vader zijn hele leven worstelen met psychische problemen waarvoor hij geen hulp zocht. Zelf besloot ze de strijd wel aan te gaan, lees haar hele verhaal.maakbaarheid

16 apr 2020

Scoops #4 Home Edition 2

Welkom bij alweer de tweede editie van The Scoops Home Edition. Het staat weer boordevol met nieuwtjes, weetjes en tips. Want, hoe richt ik mijn dag in, hoe kom ik toch in contact met anderen?

11 apr 2020

Het schrijfatelier-online

Ook het schrijfatelier van Uko, is nu online te bezoeken.

uko schrijfatelier

10 apr 2020

Pagina 1 van 16  > >>