Het schrijfatelier-online 10 apr 2020

Ook het schrijfatelier van Uko, is nu online te bezoeken.

uko schrijfatelier

Heb je altijd al willen schrijven maar weet je niet hoe te beginnen? Dan is het schrijfatelier misschien een prettige en veilige plek aan mensen die het leuk vinden om te werken aan hun eigen korte verhalen, boek of gedichten. Uko geeft je meer informatie over creatief schrijven en we geven elkaar positieve feedback. Je persoonlijke verhaal is een belangrijk onderdeel van het geheel.
Je bedenkt zelf waarover je wilt schrijven, als je het even niet weet bedenken we samen een thema of een schrijfopdracht. Je hoeft geen ervaren schrijver te zijn, ook beginners zijn van harte welkom!

Het schrijversatelier is nu ook online iedere donderdag van 14 tot 17 uur. Aanmelden: uko.verhulst@gmail.com.

Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 17  > >>

Voor het eerst weer bij elkaar!

Het allerbeste receptie-team van de Keizersgracht was weer in goede gezondheid bijeen!

balie keizersgracht

25 sep 2020

Kunst met een verhaal

De kunstredactie plaatst deze week een verhaal over Vincent Van Gogh.
"Vincent is de enige waarvan je geen 1,5 meter afstand hoeft te nemen. Kom dichterbij om zijn werk te bekijken'. Met deze woorden attendeert het Van Gogh Museum op de portretexpositie 'In the Picture'.

1200px-Vincent_van_Gogh_-_Zelfportret_met_verbonden_oor_(Van_Gogh_&_Japan)21 sep 2020

Gedichten gezocht bij Tobi Vroegh

Heb jij een psychisch gevoelige achtergrond en schrijf je ondertussen naar hartenlust poëzie? Grijp dan nu je kans!
Het is zover, Tobi Vroegh gaat weer een gedichtenbundel uitgeven. We hebben in deze tijd met opzet gekozen voor een positieve invalshoek. Daarom zijn we op zoek naar jouw prikkelende en inspirerende gedichten, die de schijnwerpers richten op de positieve kant van jullie leven.

poezie

17 sep 2020

Het onvermogen van ouders om te praten

Dingen uitpraten zou helend kunnen zijn. Wat doe je als dat niet lukt?
Na een hele dag werken had ik besloten om bij mijn ouders te gaan eten. Ik had de week daarvoor een therapiesessie gehad waarin het over mijn ouders ging. Daardoor voelde ik de behoefte om dingen na te vragen. Mijn ouders zaten op de bank en keken televisie zoals gewoonlijk. Ik ging naast ze zitten en gaf mijn moeder een dikke zoen. Ik zei: “Ma, ik wil het ergens met jullie over hebben.

vader zoon gesprek

17 sep 2020

Samen op weg naar herstel: 5 rollen van de ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundigheid. Iedereen heeft ervan gehoord maar wat betekent het eigenlijk?
Een ervaringsdeskundige gebruikt zijn persoonlijke ervaringen richting herstel om weer anderen te helpen op hun weg naar herstel. Dit kan op verschillende manieren en in verschillende rollen. De komende weken vertellen wij, van Team Ervaringsdeskundigheid, hoe dat wordt gedaan bij de Regenboog Groep.
  ervaring-is-vaak-belangrijker-dan-kennis

10 sep 2020

HOP-training: Honest Open and Proud

Je eigen herstelverhaal delen kan best spannend zijn. Wat kan en durf je te delen en met wie?
SCIP biedt samen met het herstelbureau van HVO Querido de HOP (Honest Open en Proud) training aan op de Keizersgracht. De HOP-training is bedoeld om je te ondersteunen in het overwegingsproces of je al dan niet open zou willen zijn over jouw eigen herstel en ervaringen.

hoptraining

2 sep 2020

Hoe doe je mee, als je er buiten valt?

Ervaringswijzer heeft interviews rond het thema ‘Hoe doe je mee, als je er buiten valt’ en ‘Succes van binnenuit’ . Ook is er een een blog over zelfsabotage.

zelfsabotage

 

24 aug 2020

Innerlijke Strijd - Vechten of praten?

Als mens heb je soms behoeften en/of overtuigingen die met elkaar in strijd zijn. Je wilt bijvoorbeeld eerlijk zijn over je herstelproces, maar niet gekwetst worden door vervelende reacties. Of je wilt niet piekeren, maar vindt het eng om dingen hun gang te laten gaan. Soms weet je niet eens waarom je jezelf dwars zit. innerlijkestrijd2

5 aug 2020

Andrea tussen de smoeltjes

In de serie 'Koppen in het Parool' zet Michiel van Nieuwkerk herhaaldelijk mensen in het zonnetje.koppen parool

5 aug 2020

Training Weerbaar en bewust

Corona heeft voor wat vertraging gezorgd, maar 31 juli begint nu echt de pilottraining: Kennis & Bewustwording van het gokken. Zes middagen zullen zes deelnemers op de ACC-West locatie handvatten aangereikt krijgen om een bewuste keuze te maken: ga ik gokken of niet?

verslaving

29 jul 2020

Pagina 1 van 17  > >>