ScipScoops #6 The Home Edition 4 2 jun 2020

Belangrijk nieuws is natuurlijk dat we weer naar Scip mogen. Beperkt nog, dat wel, maar we mogen elkaar weer zien! Dat is dan ook waar deze Scoops mee begint. 

Miss you

Daarnaast staan er nieuwtjes in over praktische hulp en ontspanning, een steuntje in de rug en wat voedsel voor de geest. Deze keer als extra, allerlei tips in om te experimenteren met je foto's. Klik hier voor de nieuwsbrief, voorlopig de laatste in deze vorm. Op naar het nieuwe normaal....


Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 25  > >>

Van treurig naar trots - interview met vrijwilliger René

Als je geen werk hebt, kan vrijwilligerswerk je veel brengen. Iedereen is daarvoor welkom bij Scip, een verzameling werkprojecten, gerund door vrijwilligers. Hier werken vooral mensen die (even of langer) last hebben van psychische of sociale klachten. Maar wie zijn al die vrijwilligers? René (61) is een van hen.

Rene

19 mrt 2024

Maandelijks open huis - op de koffie bij Scip

Laagdrempelig en uitdagend vrijwilligerswerk, gezellige bijeenkomsten, hulp bij praktische zaken en volop cursussen en workshops. Scip bruist en houdt de deur open voor jou.

Elke maand kun je vrijblijvend op de koffie komen. Je kunt kennismaken met onze activiteiten, krijgt een rondleiding en natuurlijk een kopje koffie of thee met een koekje. We zien je graag.

pexels-viktoria-alipatova-2074130

1 feb 2024

Open huis Scip

Je wilt dit niet missen! Op 7 december houdt Scip weer Open Huis. Wij presenteren alle mooie Scip-projecten en geven je een interactieve rondleiding.

Wil je meer weten of gewoon de sfeer proeven? Van harte welkom!

Wanneer: 7 december ‘23
Hoe laat: 14:00 en 19:00 uur
Waar: Cornelis Dirkszstraat 27, 3 hoog 

scipLogoKleur

6 okt 2023

Aquascippen

Terug van weggeweest bij Scip: Aquascippen!

Elke dinsdag om 13.30 uur kun je lekker zwemmen onder begeleiding. 

Zwemmende_vrouw

 

5 okt 2023

ContactKafee

Zou je meer jezelf willen zijn in vriendschap?
Zou je wel meer contact willen, maar schuurt dat met je behoefte om alleen te zijn?
Zou je een betere vriend of vriendin willen zijn?

In het ContactKafee delen we vragen en inzichten rondom vriendschap en relaties. 

Logo Ervaringswijzer

5 okt 2023

Scip nu ook open in de avond

Scip opent de deuren vanaf nu ook in de avond. Gezelligheid staat daarbij voorop. Iedereen is welkom, dus neem je maatje, buurman of tante mee, als je wil.
Het is gratis!

scip-cdstraat

1 aug 2023

Tobi-boek wint Publieksprijs 2022

Petra Etcetera heeft de publieksprijs gewonnen van de Grote boekenprijs van Zeeland!!!

tobiboek-publieksprijs-2022

14 nov 2022

Tobi-boek in running voor prijs

Petra etcetera is een zelfhulpboek over leven met een bipolaire stoornis. Omdat de schrijfster, Petra d'Huy, uit Zeeland komt, hebben we haar boek ingezonden voor de Zeeuwse boekenprijs. Wij duimen voor Petra!

petra-etcetera

8 okt 2022

Blij dat ik besta!

“Positiviteit vanuit psychische kwetsbaarheid” is het motto en de titel van de nieuwe dichtbundel van uitgeverij Tobi Vroegh. Onze oproep heeft achtenzeventig fraaie gedichten opgeleverd die de blijheid, schoonheid, hoop en verwondering aanroeren, die het leven óók in zich draagt.

blijdatikbesta-sm

21 jul 2022

Van wens naar werkelijkheid

Soms weten we wel ongeveer wat we wensen, maar hebben er minder goed de woorden voor. Of ‘zien’ we het nog niet voor ons. Onze intuïtie weet het vaak wél! Maar, hoe bereik je die? En, als je weet waar je van droomt: hoe kom je tot die eerste stappen tot realisatie?

origami

19 jun 2022

Pagina 1 van 25  > >>