Finalisten Appeltjes van Oranje bekend! 29 jan 2021

Het was een bijzondere dag, 28 januari! Op deze Appeltjes van Oranje online finaledag pitchten alle kanshebbers hun initiatief voor elkaar en de jury. Het was een dag vol inspirerende verhalen en uitwisseling. De jury vond het dan ook echt heel lastig om te kiezen. Maar gelukkig hielpen de scores uit de Stemtiendaagse en de pitches hen een eind op weg. Dit zijn de genomineerden!

uitslag oranjefonds

"Er zijn twaalf genomineerden, maar iedereen is een winnaar. Alle projecten hebben fantastisch werk gedaan", zei directeur Sandra Jetten. Om iedereen te bedanken voor hun inzet werden alle deelnemers van de landelijke online finaledag verrast met een cheque. Daarop prijkte een geldbedrag van € 1500,=. "We willen duidelijk aangeven dat we heel blij zijn met alle projecten en alle initiatieven. Er waren 48 winnaars vandaag." Lees hier meer over de finaledag!

Na de landelijke online finaledag op 28 januari maken twaalf organisaties nog kans op een Appeltje van Oranje. We reiken deze prijzen jaarlijks uit aan sociale projecten die zorgen dat in onze samenleving niemand er alleen voor hoeft te staan. Drie van de genomineerden ontvangen in juni een Appeltje van Oranje in het bijzijn van Koningin Máxima. Kijk voor de winnende projecten op deze website. Dan kun je gelijk kijken of wij er bij staan.

Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 20  > >>

Themabijeenkomst Angststoornissen

Het CLIP organiseert een themabijeenkomst over angststoornissen. Ben je geïnteresseerd, heb je vragen of wil je er samen met anderen en deskundigen over praten? Op donderdag 15 april van 19.30-20.30 uur kun je meedoen via Zoom.
angst clip

27 mrt 2021

Groepsactiviteiten van Er-Op-Uit

De Eropuit-kalender van De Regenboog biedt voor elk wat wils in groepsverband. Binnen of buiten, creatief of culinair, cultureel of sportief. Veel van de activiteiten worden op dit moment nog online aangeboden, dus je hebt vaak wel een computer nodig met een goede internetverbinding om mee te doen. 
eropuit logo mailchimp-v3 blauw

24 mrt 2021

Pay it forward, betaal voort en geef door

Ontspanning nodig? 

Marieke kan je dat geven via een professionele stoelmassage op de Keizersgracht. Zij heeft jarenlange ervaring en wil deze massage geven aan mensen die behoefte hebben aan wat ontspanning. In plaats van een betaling vraagt ze aan iedereen, om in hun eigen omgeving zelf óók een goede daad voor een ander te verrichten.
Stoelmassage scip

24 mrt 2021

Training Kennis en bewustwording van het gokken

De mens kiest vaak impulsief zonder voldoende kennis van zaken. Deze keuzes kosten weinig energie en leveren verhoudingsgewijs veel op. Maar helpt dit snelle haast onbewuste proces ons goed in alle gevallen? Bij kansspelen/gokken maakt men vaak impulsieve keuzes gebaseerd op aannames. Vervolgens bedenken we bijbehorende argumenten, waarna we onszelf overtuigen dat dit besluit weloverwogen is. Dit is één van de oorzaken waarom mensen blijven vallen voor illusies van de kansspelindustrie.

gokverslaving

25 feb 2021

Training 'Op Eigen Kracht'

Ondanks corona hebben we in 2020 wel 15 Op Eigen Kracht trainingen kunnen organiseren voor kwetsbare Amsterdammers met een beperkt budget. En natuurlijk gaan we daarmee door in 2021! We hebben gezocht naar hoe we onze cliënten en deelnemers het beste kunnen ondersteunen. Daarom hebben we onze dienstverlening en het trainingsprogramma aangepast.

op eigen kracht

18 feb 2021

Versterking gezocht voor de Psychiatrie Cafés!

Het organiseren van de (6!) Psychiatrie cafés in Amsterdam is een flinke klus en daar zoeken we nu versterking voor. Vanwege corona zijn de cafés online, maar we hopen ooit weer live bij elkaar te kunnen komen. Het organisatieteam zoekt nu mensen die het leuk vinden om ‘gastmens’/medeorganisator te zijn bij de bijeenkomsten. 

psycafe op zoek naar vaccature

1 feb 2021

Hij is er weer: de Portfolio Training!

Je hebt van alles meegemaakt en geleerd, in je opleidingen, werk en in het dagelijks leven. Dat heeft je gevormd tot wie je nu bent. Maar wat kan je ermee en hoe overtuig je anderen ervan dat je ervaringen van waarde zijn? Dat leer je in de Portfolio Training. Medio april start er weer een nieuwe én verbeterde versie. In de portfolio-training zul je merken dat je overzicht krijgt en dat je zelfvertrouwen groeit. 

foto portfoliio

1 feb 2021

Login West winkel open

Goed nieuws: de winkel aan de Kwakerstraat gaat weer open! Je bent van harte welkom voor alle betaalbare reparaties aan je laptop of computer. De gebruikelijke maatregelen gelden; mondkapje op, handen ontsmetten bij binnenkomst en 1,5 meter afstand houden. De medewerkers zullen je computer –na het schoonmaken- aannemen. Na een paar dagen word je gebeld met een diagnose en prijsopgave.

 

Login Winkel West (1)

1 feb 2021

De allereerste betaalde podcast volop in de maak!

Na de kick-off van de Amsterdamse Media Fabriek is Digivibes verheugd mede te delen dat Straatkrant Z een opdracht heeft gegeven voor het maken van podcasts voor dit bijzondere, goede en super originele krantje.

 

Digivibes Podcast (1)

29 jan 2021

Finalisten Appeltjes van Oranje bekend!

Het was een bijzondere dag, 28 januari! Op deze Appeltjes van Oranje online finaledag pitchten alle kanshebbers hun initiatief voor elkaar en de jury. Het was een dag vol inspirerende verhalen en uitwisseling. De jury vond het dan ook echt heel lastig om te kiezen. Maar gelukkig hielpen de scores uit de Stemtiendaagse en de pitches hen een eind op weg. Dit zijn de genomineerden!

uitslag oranjefonds

29 jan 2021

Pagina 1 van 20  > >>