Wasserette Colors is open 24 sep 2021

Kleine wasje, grote wasjes, handdoeken, lakens, truien, dekbedden, kussens, feestjurken, spijkerbroeken, slaapzakken, ondergoed, clownspakken, shorts, overhemden. Colors wast het allemaal...
Wasserette Colors is open voor en door deelnemers met of zonder dak, van de IZ, Tijdelijk Wonen, economisch dakloze deelnemers, werk en activering, noem maar op!

Wasserette

 

Of het nou een Regenboog inloophuis betreft met veel handdoeken en ruilkleding, of een nachtopvang met beddengoed en dekbedden. Wij halen het wasgoed in overleg met jou op, waarna je het (afhankelijk van de hoeveelheid) een dag later weer fris gewassen, gestreken en gevouwen terugkrijgt. De wasserette Colors zit aan de Bilderdijkstraat 184 en is een semi-sociale firma die werkervaring biedt aan DRG deelnemers Deze dagbesteding zorgt voor structuur aan en een zinvolle invulling van hun dag. Het brengt deelnemers weer onder de mensen, bevordert hun welzijn en vergroot hun zelfstandigheid.

Naast wasgoed van onze eigen Regenboog locaties kunnen alle andere deelnemers en bezoekers van De Regenboog hun persoonlijke was afleveren. Dit ‘droppen - wassen & vouwen’ programma neemt twee uur in beslag en kost per was 2 euro (1 euro voor een dakloze deelnemer). Het is zelfs mogelijk om de kleding die je aan hebt te laten wassen - je kunt in de winkel zelf je gratis, tijdelijk ruilkleding uitzoeken of kleding tegen zeer schappelijke prijzen aanschaffen. De wasserette is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 - 15.00 uur. Naast ‘interne’- en deelnemers wasjes is het streven om ook kleding te verstellen & repareren en om was te gaan verzorgen voor externe partijen. Deelnemers kunnen altijd langskomen met grotere washoeveelheden. Grotere hoeveelheden wasgoed graag vooraf inplannen.
Wil jij ook een bijdrage leveren door je wasgoed te laten verzorgen door de Colors? Of wil je gewoon meer weten? Neem dan contact op met Mieke Appelman of Shirley Turner.
Mieke Appelman +31 682594267
Shirley Turner +31 653208519
Colors@deregenboog.org

Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 24  > >>

Van wens naar werkelijkheid

Soms weten we wel ongeveer wat we wensen, maar hebben er minder goed de woorden voor. Of ‘zien’ we het nog niet voor ons. Onze intuïtie weet het vaak wél! Maar, hoe bereik je die? En, als je weet waar je van droomt: hoe kom je tot die eerste stappen tot realisatie?

origami

19 jun 2022

Sonh, hiep hiep hoera

Sonh is 15 jaar actief bij Scip. Op verschillende plekken en de laatste jaren als projectondersteuner.
IMG-20220608-WA0008

14 jun 2022

Nieuwe Collega Rouella Maria

We hebben een nieuwe collega bij ACCWest/Noord! Die stellen we natuurlijk graag even voor.

Rouella-Maria-ACC-small

12 apr 2022

Nieuwe collega bij Digivibes

Rahoul, is onze nieuwe werkplaats begeleider. Hij zal deelnemers begeleiden die muziek willen maken. Hij geeft les in bijvoorbeeld produceren, mixen, masteren en arrangeren van muziek.

Rahoul-Digivibes-small

12 mrt 2022

Afscheid van Helma

Onze lieve vrijwilliger Helma van der Vliet is overleden. Ze is 62 jaar geworden.

helma

16 feb 2022

Vacature Werkbegeleider beeld- en geluidsstudio Digivibes

Voor mensen met (een achtergrond in) verslaving, psychiatrie, dakloosheid, in combinatie met pech en problemen onderweg, is het (her) vinden van werk allerminst vanzelfsprekend.

digivibes

18 jan 2022

Herstel-lab wint prijs

Zojuist heeft het Herstel-Lab (naast 5 andere initiatieven) de 'Herstelspecial 2021' gewonnen! Het gaat om een bedrag van 11.000 euro.

herstellab

10 dec 2021

Wasserette Colors is open

Kleine wasje, grote wasjes, handdoeken, lakens, truien, dekbedden, kussens, feestjurken, spijkerbroeken, slaapzakken, ondergoed, clownspakken, shorts, overhemden. Colors wast het allemaal...
Wasserette Colors is open voor en door deelnemers met of zonder dak, van de IZ, Tijdelijk Wonen, economisch dakloze deelnemers, werk en activering, noem maar op!

Wasserette

 

24 sep 2021

Streetwise Cycle Race

Volgende week donderdag 23 iseptember is dan eindelijk het fietsevenement waar jullie al weken naar hebben uitgekeken! De streetwise cycle race.
Iedereen is welkom om een rondje mee te fietsen, het wordt een feest van de fiets voor onze doelgroep. Ook niet-racers zijn natuurlijk van harte welkom om een rondje mee te trappen. We noemen het een race, er is een winnaar, maar het is vooral leuk om met zoveel mogelijk mensen samen te fietsen in een veilige omgeving.
 fietsen1

21 sep 2021

Cursussen Herstellab

Het Herstel-Lab is een laboratorium voor herstel van psychische kwetsbaarheden. Geïnspireerd door de filosoof Baruch de Spinoza hebben we een programma ontwikkeld dat niet alleen op persoonlijk herstel is gericht maar ook op het verbeteren van je situatie. Hoe realiseer je je eigen natuur? Volgens Spinoza is activiteit de manier om een gelukkig leven te leiden. Het vergroten van je vermogen tot handelen leidt tot vreugde! En samenwerking vergroot je vermogen tot handelen!

Herstel-Lab-voorkant klein

16 sep 2021

Pagina 1 van 24  > >>