Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
jul 3, 2017

SCIP succesvol met BurenBankje


Onder andere onze Dini Glas is erin geslaagd de buren op de Cornelis Dirkszstraat enthousiast  uit te nodigen om in de open lucht een vleugje mee te krijgen van wat we bij Scip allemaal doen. Het bankje was goed gevuld.


Hoe weet je dat? Hoe meet je dat?

Dat blijft altijd lastig, maar enig onderzoek op de website van het Bankjescollectief geeft enig inzicht. Zo lezen we dat één van de doelstellingen van het Bankjescollectief is de kloof tussen de verschillende klassen te verkleinen in de eigen buurt. De 'segregratie' wordt overal in Europa namelijk erger, jaar in jaar uit. Gelukkig is Amsterdam geen Madrid en is het hier nog redelijk gemengd (bron NRC 2015).

Maar wat je overal ziet is wat men noemt 'horizontale solidariteit'. Dat houdt in dat rijk met rijk omgaat, arm zich met arm bemoeit, gezond gezond opzoekt en mensen die het psychisch niet meer bij houden elkaar vanzelf vinden en misschien wel op elkaar aangewezen zijn als het gaat om sociale contacten, hulp en advies. Het mag wat verticaler. Het Bankjescollectief wil graag dat de boekhouder die tachtigduizend euro netto verdient en af en toe een paracetamol slikt aanschuift bij de alleenstaande winkelmedewerker met drie kinderen en een minimaal inkomen. En zonder antidepressiva nu niet functioneert.

Zijn we een stapje dichterbij gekomen? Dini denkt van wel. Ik hoop het ook. Want tot nu toe gaan mensen met geld steeds verder weg wonen van mensen zonder. Terwijl we elkaar zoveel te bieden hebben, arm, rijk, helder, dromer, pragmatisch en intellectueel. Natuurlijk staat het Bankjescollectief niet alleen voor het tegengaan van polarisatie. Het mag ook best gezellig. En gezellig was het.

 

Het laatste nieuws van SCIP

Scheurkalender 2019

De nieuwe scheurkalender voor 2019 is er! 
dec 12, 2018

Andrea tekent bij!

Een nieuw contract! Gefeliciteerd!
dec 5, 2018

Matrix en je eigen ontwikkeling

Kom je de Matrix kijken bij SCIP?

dec 3, 2018

Nieuwe locatie psychiatriecafé West

Pravin heeft een interview gehouden met Dini over de eerste keer dat er een psychiatriecafé was bij SCIP op de Cornelis Dirkszstraat.
dec 3, 2018

Psychiatrie Café West

Wees welkom bij het vernieuwde Psychiatrie Café West!

nov 15, 2018

Open dag!

Woensdag 24 oktober is er vanaf 12:30 een open dag bij SCIP!
okt 16, 2018

ACC-West: Beginners computercursus (Windows 10)

Heb je weinig of geen ervaring met werken op een computer?

Maandag 3 september om 15:30 begint de cursus!

Windows 10 voor senioren deel 1

aug 27, 2018

Droef nieuws

jun 29, 2018

Pagina 1 van 13  > >>

Agenda