Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
feb 22, 2018

De Participatieraad


Mijn naam is Karin Bernasco en ik vertegenwoordig Scip in de Participatieraad omdat ik heilig geloof in een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt.

Daarvoor heb ik jouw hulp nodig: klachten over bejegening, klachten dienstverlening WPI en Pantar, gedwongen trajecten, verplicht werken zonder loon, kwijtschelding gemeente belastingen, loonkosten dispensatie, kostendelersnorm, kortom alle belemmeringen waar jullie tegenaan lopen om volwaardig mee te kunnen draaien in de samenleving.

De Participatieraad behartigt de belangen van cliënten van Werk, Participatie en Inkomen (WPI) en
Pantar. De raad is bevoegd gevraagd en ongevraagd advies te geven aan de wethouder en directie
WPI. De raad bestaat uit vijftien personen. Acht daarvan zijn vertegenwoordigers van
maatschappelijke organisaties, zeven personen hebben zitting op persoonlijke titel.
Uiteraard wordt alles vertrouwelijk behandeld.

Ik wil je  input kunnen vertalen naar beleid ten gunste van jullie. Hiervoor zal ik op de locaties van Scip spreekuur houden. Te beginnen op acht maart op de Cornelis Dirksztraat om half 2, 22 maart om half 1 op de Keizersgracht, en 6 april om half 12 op de locatie Noord.

Je kunt me bereiken via de Ambtelijk secretaris: Hester Scheurleer
Weesperstraat 113, kamer 3.56
1018VN AMSTERDAM
Tel: 020-2526963, of 06.30.86.49.80

Wil je meer weten over de Participatieraad, bekijk dan onze site participatieraadamsterdam.nl of onze facebookpagina. Ik hoop jou op het spreekuur te mogen ontmoeten. Zonder jouw hulp kan ik niets veranderen!

Het laatste nieuws van SCIP

Liefhebben een kunst, een kunde

Maandagmiddag 10 juni begint de werkgroep 'Liefhebben een kunst, een kunde'Liefde is een belangrijk onderwerp in herstel van psychische problemen en/of verslaving. Misschien is het zelfs wel het belangrijkste onderwerp in herstel: Liefde voor je zelf, de romantische liefde, vriendschap, liefde binnen de familie, liefde voor de natuur, liefde voor God, noem maar op.
mei 20, 2019

Login zoekt vrijwilliger!

Voor onze winkels zoeken wij:

Enthousiaste vrijwilliger met sociale en administratieve vaardigheden

SCIP (Stichting Clientgestuurde Initiatieven en Projecten) is een organisatie die zich kenmerkt door een diversiteit aan werkprojecten. Je werkt in een sfeer waarbij zelfontplooiing centraal staat en je doet werk dat zinvol is en bijdraagt aan een betere samenleving.
Login is een project van SCIP, waar vrijwilligers alles leren over de hardware van computers en laptops. Login heeft twee winkels (in Noord en West) waar computers en laptops gerepareerd en verkocht worden.


mei 9, 2019

Nieuwsbrief Ervaringswijzer

De nieuwsbrief van Ervaringswijzer is verstuurd.

mei 7, 2019

Cursus Verbindend Communiceren bij Ervaringswijzer

Verbinding maken (met anderen en jezelf): Hoe doe je dat?

- Heb jij (ook) een stemmetje in je hoofd dat te pas en te onpas tegen jou zegt dat je het niet goed doet? Of zelfs dat je niet goed genoeg bent?
- Heb je ooit meegemaakt dat iemand iets tegen je zei wat bij jou je hart sloot en de verbinding verbrak?
- Vind je het moeilijk om helder te zeggen wat je wilt als je van binnen bijna lijkt te ontploffen van woede of wanneer je super verdrietig bent?
- Heb je wel eens op je tong willen bijten als je iets net te scherp uitflapte tegen iemand (en de ander zag ‘krimpen’)?
apr 29, 2019

Op Eigen Kracht

Graag willen we je informeren over startende Op Eigen Kracht Trainingen in Zuid en Oost waar we nog aanmeldingen voor kunnen gebruiken! Het gaat om:

De gratis groepstraining in Zuid start op woensdag 1 mei, van 09:30 tot 11:30 in de Vaart, Vaartstraat 82
 
De gratis groepstraining in Oost start op dinsdag 7 mei, van 09:30 tot 11:30 in Wijkservicepunt Flevopoort, Kramatplantsoen 101-Hapr 25, 2019

Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling

Het doel van de Wet verplichte meldcode is dat sneller en adequater hulp kan worden geboden bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling, zodat het geweld stopt. Met een meldcode weten organisaties en professionals welke stappen zij moeten zetten als zij vermoedens hebben van huiselijk geweld of kindermishandeling.

apr 18, 2019

In het wit!

Wat is hier aan de hand? Op de CD-straat vragen wij ons af waarom een man in een witte overall rond loopt. Hij is onherkenbaar. Is er een virus-uitbraak? Een bacterie in het pand?
apr 12, 2019

Filmavond!

Beste Regenboogers en Scippers,

Voor de filmavond op SCIP aan de Cornelis Dirkszstraat, ben ik op zoek naar films op dvd.

apr 11, 2019

Pagina 1 van 15  > >>

Agenda