Cliëntgestuurde Initiatieven en projecten logo keurmerk client centraal
Keizersgracht 252 1016 EV Amsterdam 020-6253111 info@scipweb.nl
mrt 30, 2018

Nieuwtje Postclub 2018
“Vijf jaar Postclub, vijf jaar rust in mijn hoofd”
Sinds begin dit jaar bestaat de Postclub 5 jaar. We hebben geen feestje gevierd, maar mede-oprichter F. had tòch een feestelijk gevoel naar aanleiding van een recente ervaring. Na al geruime tijd verlost te zijn van een traject schuldhulpverlening, waarvoor hij zijn administratie noodgedwongen goed op de vereiste orde had gebracht, kreeg hij ineens een brief van een bedrijf dat ingezet was om alsnog een oude rekening te vereffenen. Vroeger zou hij daar heel zenuwachtig van zijn geworden, maar nu was het voor hem een koud kunstje om binnen vijf minuten de betreffende paperassen terug te vinden, waar hij voorheen minstens een uur voor nodig zou hebben gehad. Daarna kon hij simpelweg het bedrijf terugbellen dat zij hier een vergissing maakten, omdat alle toestanden reeds officiëel waren afgehandeld en zij daarom niet alsnog aanspraak konden maken op een bedrag van €1200, wat meer is dan zijn maandinkomen. Zo zie je maar wat een rust en zelfvertrouwen het geeft als je de administratie goed bijhoudt! En dat is voor een groot deel te danken aan het ordelijke systeem dat wij hanteren èn graag aan andere mensen uitleggen en overdragen. Verder is het een kwestie van simpele discipline om met enige regelmaat de post open te maken èn ook te lezen ;-) zodat je indien nodig tijdig actie kunt ondernemen.

Parallel-oprichter M.

Het laatste nieuws van SCIP

Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling

Het doel van de Wet verplichte meldcode is dat sneller en adequater hulp kan worden geboden bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling, zodat het geweld stopt. Met een meldcode weten organisaties en professionals welke stappen zij moeten zetten als zij vermoedens hebben van huiselijk geweld of kindermishandeling.

apr 18, 2019

In het wit!

Wat is hier aan de hand? Op de CD-straat vragen wij ons af waarom een man in een witte overall rond loopt. Hij is onherkenbaar. Is er een virus-uitbraak? Een bacterie in het pand?
apr 12, 2019

Filmavond!

Beste Regenboogers en Scippers,

Voor de filmavond op SCIP aan de Cornelis Dirkszstraat, ben ik op zoek naar films op dvd.

apr 11, 2019

Tobi Vroegh Verhalenwedstrijd


Het thema van de 'Week van de Psychiatrie 2019' was 'ZICHTBAAR' en dat is ook het thema van de 'Verhalenwedstrijd 2019' van uitgeverij Tobi Vroegh.

Psychische problemen zijn in principe onzichtbaar. Verloochen je jezelf als je zo'n belangrijk stukje van jezelf geheim houdt? Zie je het als het buiten hangen van de vuile was? Of geeft het juist kracht als je de moed hebt om te delen.

apr 8, 2019

Interview met Daan Neeleman


Over de cursus The Artist Way: Creativiteit aanspreken en in de flow komen met het spirituele.apr 4, 2019

Hoog bezoek uit Gent

10 laatstejaarsstudenten Professionele Bachelor in de orthopedagogie (SPH) bezochten Scip in het kader van het vak “Community based werken in een internationaal perspectief”.
mrt 21, 2019

Het Blauwe Boekje

mrt 15, 2019

Tweede Kans Vierkantjes


Sara Houtkooper was een vrijwilliger van SCIP.  Sara heeft drie exposities hangen op alle drie de locaties van SCIP.  De expositie heet: Tweede Kans Vierkantjes’. Deze expositie hangt op locatie Cornelisz Dirksstraat.
mrt 7, 2019

Pagina 1 van 14  > >>

Agenda