Scip Lotgenotengroepen

"Herken jezelf in de ander"

Leren van elkaar is belangrijk bij Scip. Eigen initiatief ook. We geven dan ook graag ruimte aan groepen die lotgenotencontact willen hebben om over bepaalde thema’s te praten. Zo zijn er inmiddels zes lotgenotengroepen.

Lotgenotengroep Depressie

Er zijn tal van mensen die ervaringen willen uitwisselen over het onderwerp "leven met depressies". We komen om de week op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur bij elkaar.

Wil je meer weten of je aanmelden? Mail via depressie@scipweb.nl

Lotgenotengroep Stemmen Horen

Er is een "stemmengroep", een groep mensen die stemmen horen of andere bijzondere ervaringen hebben. Elke eerste maandagavond van de maand komt deze lotgenotengroep bij elkaar van 19.00 tot 21.00 uur.

Wil je deelnemen? Geef je dan op via stemmen@scipweb.nl

Lotgenotengroep Manieën & Depressies & Psychoses

De Lotgenotengroep van mensen die kampen met manieën en depressies en/of psychoses, komt elke eerste vrijdagavond van de maand, van 20.00 tot 22.00 uur bij elkaar.

Deze groep wordt geleid door Eddo. Mail hem voor informatie of om je aan te melden via eddo@ervaringswijzer.nl.

Lotgenotengroep Autisme

Elke oneven week op zaterdag komen mensen met autisme bij elkaar om positieve en negatieve ervaringen te delen. Deze bijeenkomsten zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Deze groep is bereikbaar via autisten@scipweb.nl.

Herstelgroep “Samen in je kracht”

Om de week op maandag van 10.00 tot 12.00 uur. Een open groep waar we met elkaar in gesprek gaan over herstel. We delen onze ervaringen, problemen en successen. We bespreken elke week een ander thema zoals: zelfzorg, verbinding, vergroten van je netwerk, hoe kan ik me minder alleen voelen. De gesprekken worden begeleid door ervaringsdeskundige.

Let op: de locatie van deze groep is op de distelweg 85 in Amsterdam Noord. Deze groep is gratis.

Vind begrip bij mensen die weten wat je meemaakt, wees welkom! Deze groep is bereikbaar via mandy@vanraam-cobben.nl.

Lotgenotengroep Angst

Iedere zondag van 11.00 tot 13.00 uur. We komen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen over je angsten. Hoe overwin je ze, kan je ze er laten zijn of vecht je ertegen? Wat vertelt de angst jou? Hou je de angst onder controle, of juist niet?

Vind begrip bij mensen die weten wat je meemaakt, wees welkom! Deze groep is bereikbaar via fransadel@gmail.com.

Deze groepen zijn ontstaan uit de behoefte van mensen zelf. Ze worden geleid door ervaringsdeskundigen. Alle groepen zijn in de Tuinkamer bij Scip, aan de Keizersgracht 252 en we vragen € 1,- bijdrage voor koffie en thee.
lotgenoten-algemeen