Intro Scip in zicht

Nog lang niet iedereen heeft een helder beeld van SCIP. Anderhalf jaar geleden sloot dit kleurrijke ‘schip’ zich aan bij de Regenbooggroep. De hoogste tijd voor wat opklaring!

Wat is SCIP voor een organisatie?

SCIP is cliënt gestuurd, dat wil zeggen dat onze cliënten en ook onze vrijwilligers zelf projecten initiëren en uitvoeren. Op dit moment zijn er twaalf heel verschillende projecten actief. Aan mij de eer u de komende tijd wegwijs te maken in ieder project. Omdat SCIP op verschillende plekken in Amsterdam zit met al deze projecten zal ik per huis/locatie laten zien wat daar allemaal gebeurt.

Wie ben ik?

Ik ben Ireen, vrijwilliger bij SCIP. Vijf jaar geleden belandde ik na een behoorlijke zoektocht naar zinvol & passend werk (een behoorlijke uitdaging als je psychische ingewikkeldheden hebt) op de redactie van de website Ervaringswijzer, één van de twaalf projecten van SCIP op de Keizersgracht.

Dankzij mijn eerdere baan bij Defensie, waar ik selectiemedewerker was, ben ik een ervaren interviewer geworden. De journalistieke training die ik eerder volgde aan de Hoge School van Journalistiek, kan ik goed inzetten, ook bij SCIP. Mijn wens om “iets” te doen met psychische kwetsbaarheid; mijn eigen ervaringen inzetten, maar vooral ook leren over herstellen in de breedste zin van het woord, is hier in vervulling gegaan. Werken voor Ervaringswijzer is me op het lijf geschreven. Ik voel me dankbaar dat ik me hier verder heb mogen ontwikkelen, ik heb veel ervaring opgedaan.

Naast mijn werk bij SCIP heb ik opleidingen gevolgd; medische basiskennis en Vernieuwend Coachen.

intro

Ik heb vijf jaar met veel plezier bij Team Inspiratie gewerkt en heb veel verhalen opgetekend van mensen die een kijkje gaven in hun herstel. Een grote bron van inspiratie voor mijzelf en hopelijk ook voor de lezers van de website.
Nu sla ik een nieuwe weg in op zoek naar nieuwe uitdagingen. In de tussentijd heb ik beloofd SCIP (IN)ZICHT te maken voor het extranet van de RBG. Ik hoop dat de medewerkers nu beter begrijpen waar welke projecten van SCIP zitten, wat daar zoal gebeurt en ook hoe belangrijk het is voor mensen om daar te kunnen werken. Mogelijk stimuleert het uitwisseling tussen SCIPPERS en RGB-ers, dat kan nooit kwaad.

Ik zeg: SCIP AHOY!

Groet, Ireen