Login Noord

Scip heeft meerder locaties, zoals in Amsterdam Noord op de Distelweg. De twee projecten daar – Login Noord en het ACC Noord – hebben alles, maar dan ook álles met computers te maken. Beide projecten zijn het broertje, of zusje, van Login West en ACC West.
Bij Login draait het vooral om de hardware, het tastbare van de computer. Opgeknapte tweede hands computers en onderdelen worden verkocht in de winkel van Login. De winkel zit, min of meer, in kringloopwinkel De Lokatie. Ik sprak met Rinaldo, een trouwe gediende van Login Noord, over zijn ervaringen aldaar.

Wie: Rinaldo
Wat: Login Noord, medewerker winkel en leidinggevende
Sinds: Het begin van de winkel in Noord, 12 jaar geleden. Eigenlijk een jaar daarvoor al, toen werkte Rinaldo al een jaar bij Login West

loginnoord

Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel

“Kringloopwinkel ‘De Lokatie’ in Noord kocht vroeger vaak computers van Login West. Op een gegeven moment heeft Scip een tweede winkel, waar opgeknapte tweede hands computers verkocht worden, geopend in Noord. Deze Login winkel heb ik samen met de projectleider van Login in Noord opgezet.

Meer werk dan dagbesteding

Ik zie Login eerder als werk dan als dagbesteding. Ik heb er veel verantwoordelijkheden. Dagelijks zorg ik ervoor dat reparaties goed gaan en ik moet mensen, de medewerkers, aansturen en leiding geven. In het begin gaf ik nog geen leiding aan de mensen van Login, dat ben ik in de loop der tijd meer gaan doen. Soms is dat best wel lastig en heb ik behoefte aan back up en betrokkenheid van projectleiders.

Afgekeurd om fysieke en psychische redenen

Lang geleden werkte ik in het hout: ik kapte bomen en ik moest toen vaak zwaar tilwerk verrichten. Omdat ik last kreeg van mijn rug moest ik daarmee stoppen. Ik kreeg een nieuwe baan op kantoor toegewezen, waar ik de boekhouding moest doen. Dat vond ik best leuk werk en daar heb ik binnen mijn werk bij Scip ook wat aan.

Helaas ben ik op een onaangename manier weggegaan bij dat bedrijf. Dat vond ik heel vervelend, geestelijk ging ik daar aan onderdoor. Ik ben uiteindelijk afgekeurd voor werk door mijn rug, maar ook omdat ik een schizo affectieve stoornis heb.

Wat doen met mijn interesse voor computers

Bij de afdeling van het DAC (Dag Activiteiten Centrum) waar ik belandde nadat ik mijn werk verloor, werd ik bemiddeld voor vrijwilligerswerk. Ik gaf aan dat ik interesse had in computers en belandde zo bij Login West. Thuis was ik al veel bezig met computers. Ik leerde er zelf mee te werken.

Het was zó veel beter om bij Scip te zijn, dan bij het DAC. Ik verveelde me daar een broertje dood. Ik rookte daar vooral. Bij Scip ik echt wat doen met mijn interesse, dat vond ik heel prettig.

Computers zijn leuk

Computers vind ik leuk, omdat je ze naar je hand kan zetten. Je hebt er een soort controle over. Het kassasysteem van Login Noord werkt op een – door mij ontwikkelde – programmatuur. Login West werkt daar nu ook mee. Ik heb meer programma’s gemaakt, zoals factuurprogramma’s voor bedrijven. Op mijn eigen website www.lampiesoft.nl, kan je deze programma’s downloaden.

Collega’s & regelmatig leven

We zijn hier elke dag met een verschillend aantal mensen aan het werk. Soms met zes, dan weer met acht collega’s. In totaal hebben we hier rond de tien medewerkers rondlopen. Het is een redelijk vast team, de winkel is iedere werkdag open, er zijn altijd mensen aanwezig.

Zelf werk ik vier dagen per week van half tien tot vijf. Voorheen werkte ik minder. Ik ben meer gaan werken omdat er ‘s morgens niemand was. Ik voelde me geroepen, het was nodig. Ik kan niet gemist worden hier. Als ik dicht ga of wegga, ligt de boel hier stil.

Het is goed ‘tijdverdrijf’ om bij Login te werken, anders zou ik alleen thuis zitten en maar voor me uitstaren. Door mijn werk hier heb ik een normaal en geregeld leven. Ik voel me aardig thuis hier, het is goed toeven met de mensen hier. Deze werkplek is sociaal.

Goede deal

De grootste vraag van onze klanten is een herinstallatie van Windows: de oude Windows eraf en een nieuwe erop. Herinstallatie is goedkoper en sneller dan alle troep van de computer af te halen, Bij ons kost Windows 10, dertig euro. In een commerciële winkel kost dat wel tachtig euro. Ook interessant voor ‘Scippers’ en ‘Regenbogers’, zij krijgen nog eens 30% korting op dat bedrag.

Altijd aanwezig

Ik heb altijd een groot verantwoordelijkheidsgevoel gehad. Dat is mijn natuur. Scip is voor mij een heel belangrijke plek. Ik voel me verantwoordelijk voor Login en ik ben er altijd. Er is vaak wat te doen, maar soms is het rustig. Dan wacht ik geduldig op nieuwe klanten. Klanten kunnen altijd komen, daarom lunch ik op mijn werkplek: de balie moet altijd bemand zijn.

Persoonlijke ontwikkeling

De afgelopen twaalf jaar dat ik hier werk, ben ik gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik leren leidinggeven. Daar zitten leuke en minder leuke kanten aan. Moeilijke gesprekken voeren is minder leuk, delegeren en dingen samen doen daarentegen is fijn. Samenwerken binnen Login is belangrijk. Als je dat niet kan, is het hier niet zo’n geschikte plek om te werken.

Als je interesse hebt in computers en techniek hebt, is Login een leuk plek om te werken. Het is wel handig als je wat ervaring hebt met computers. Neem contact op met noord@loginpc.nl of 0206361100 als je eens wilt komen kijken of hier wil komen werken.