Gezelligheid en Meedoen

Samen Zwemmen: AquaScippen

Elke dinsdag om 13.30 uur kun je Susan van Sciandri vinden in de hal van het Marnixbad (te herkennen aan haar knalgele jasje). Zij regelt kleedkamerbandjes en de inschrijving. Kosten zijn 3,- euro (inclusief drankje). Het Aquascippen begint om 14.00 uur. Daarna ontspannen en gezelligheid in de sfeervolle kantine met een drankje. Dus neem een goed humeur mee and share the underwater fun!

Dag: Dinsdag

Tijd: 13.30 uur

Aanmelden is nodig? Nee

Kosten: Gratis

Locatie: Marnixbad, Marnixplein 1, Amsterdam

Mail: yvonne.sciandri@gmail.com

Aanbieder: Scip Aquascippen en Sciandri.


Toneelgroep EasyJet

Wij zijn cliëntgestuurde toneelgroep en repeteren op dinsdagavond van 19:45-22:00 in het Centrum van Amsterdam, goed te bereiken met openbaar vervoer. Het is een fijne groep mensen, we lachen veel samen en geven elkaar de ruimte om jezelf te zijn. In juli treden we op in het Polanen Theater in Amsterdam. Vind je het leuk om samen met enthousiaste mensen een stuk te maken en ermee op treden? Neem dan contact op met Tineke Calonaci (producent van Toneelgroep Jet) via mail.

Dag: dinsdag

Tijd: van 19:45-22:00

Locatie: Centrum van Amsterdam

Mail: trcalonaci@gmail.com

Kosten: Gratis

Aanbieder: Scip


De Eetkamer

Samen eten is toch vaak lekkerder. In de ontvangstruimte van het pand op de CD-straat kun je regelmatig mee-eten. Voor slechts 5,50 of 6 euro worden de lekkerste gerechten voorgeschoteld, inclusief dessert. Gerechten uit alle hoeken van de wereld. Er is plek voor 20 gasten, aanmelden is daarom noodzakelijk. riakookt@scipweb.nl

Dag: om de week op woensdag, oneven weken

Tijd: 18.00

Locatie: Cornelis Dirkszstraat 27-3, Amsterdam

Opgeven nodig? Ja, uiterlijk dag van tevoren.

Telefoon: 020-3039508

Kosten: 6,50

Mail: riakookt@scipweb.nl

Aanbieder: Scip


Tekencafe

Het Scip Tekencafé is een gezellige maandelijkse meeting van mensen die samen tekenen. Het idee is: ieder tekent op zijn eigen manier. Tijdens het tekenen is er ruimte om van gedachten wisselen over kunst en het leven van alledag.

De bijeenkomsten zijn zowel voor mensen die nog nooit getekend hebben als voor tekenaars met meer ervaring en beroepskunstenaars. Er zijn twee professionele kunstenaars aanwezig. Ze geven geen les, maar kunnen eventuele vragen beantwoorden of tips geven bij het uitproberen van de diverse tekenmaterialen.

Basismaterialen zoals kleurpotlood, aquarelpotlood, grafiet, inkt, krijt, aquarel en gouache zijn beschikbaar. Géén acryl- of olieverf. Neem wel zoveel mogelijk je eigen tekenspullen mee, zoals een goed schetsblok.

Met het brede scala aan mogelijkheden in het Tekencafé kun je op je eigen manier je creatieve kant ontwikkelen en natuurlijk een gezellige avond hebben.

Consumpties: koffie en thee is gratis. Bier, Spa-rood en dergelijke is er tegen vergoeding (dus zorg voor kleingeld). Géén eigen drank meenemen.

Wil je op de hoogte blijven: geef je op per e-mail. Je komt op de mailinglijst en je bepaalt zelf of je komt of niet.

Dag: Iedere laatste woensdag van de maand

Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur

Locatie: Keizersgracht 252, Amsterdam

Telefoon: 020 62 53 111

Mail voor info: tekencafe@scipweb.nl

Mail voor aanmelden (verplicht): edgar@ervaringswijzer.nl.

Kosten: Gratis

Website: https://www.ervaringswijzer.nl/wat-we-doen/cursussen/

Aanbieder: Scip Ervaringswijzer


Schaakavond

Ben jij een grootmeester of wil je graag leren hoe je moet schaken? Kom langs bij onze schaakavond voor een gezellige tijd. Onder het genot van een kop koffie of thee krijg je de kans om de beste opening- en winstrategieën onder de knie te krijgen. Of een ander tips te geven. Wij hebben schaakborden en schaakstukken ter beschikking. Gezelligheid staat voorop tijdens deze avond. Dus neem vooral je vriendin of kennis mee. We hopen je te zien bij de volgende bijeenkomst!

Dag: wisselend, zie agenda of neem contact op

Tijd: wisselend, zie agenda of neem contact op

Aanmelden nodig? Ja

Locatie: Cornelis Dirkszstraat 27-3, Amsterdam

Telefoon: 06-47307927

Mail: lea@tobivroegh.nl

Kosten: Gratis

Aanbieder: Scip


Filosofie Leesclub

Stichting Perceval organiseert in samenwerking met Ervaringswijzer een filosofie leesgroep over de roman: LILA door Robert M. Pirsig. Wil je deelnemen aan deze groep die gaat over verbinding en waarden naar aanleiding van een beroemde filosofische roman? We organiseren een tweewekelijkse leesgroep over dit boek en de auteur en ervaringsdeskundige Robert M. Pirsig. Bij elke bijeenkomst bespreken we een stuk uit het boek dat de deelnemers van tevoren lezen. We gaan in acht bijeenkomsten het boek doornemen en bespreken wat de betekenis ervan is. Je ontvangt kopieën van de stukken die we samen lezen. Het is niet noodzakelijk om het boek te hebben.

Waardenonderzoek is het hoofdthema in de romans van Schrijver Robert M. Pirsig. De hoofdpersoon probeert een definitie te vinden van het begrip kwaliteit. Het is het relaas van een reis per zeilboot van de hoofdpersoon samen met Lila waarin hij de morele ordening van waarde als metafysisch systeem behandelt.

Eddo Rats heeft de romans van Pirsig de afgelopen dertig jaar bestudeerd en er tien jaar geleden zijn, tot nu toe bestendige, herstel mee gerealiseerd. Hij zal je op basis van zijn ervaringen meenemen op de filosofische zeilvakantie.

Dag: wisselend, zie agenda of neem contact op

Tijd: wisselend, zie agenda of neem contact op

Aanmelden nodig? Ja

Locatie: Keizersgracht 252, Amsterdam

Telefoon: 020-6253111

Mail: Info@stichtingperceval.nl

Kosten: Gratis

Aanbieder: Scip Ervingswijzer en Stichting Perceval


Literatuur Leesclub

Wil jij ook graag lezen maar kom je er niet aan toe? Het helpt om het samen te doen. Een leesclub geeft je een gezellige stok achter de deur.

Op de eerste bijeenkomst maken we kennis. We bepalen dan ook samen welk boek we gaan lezen. Je leest thuis en elke twee of drie weken kome we bij elkaar om het te bespreken, heb jij een specifiek boek waar je graag aan begint? Of sta je open om je te laten verassen? Iedereen is welkom en neem vooral ook die kennis of vriendin mee. De koffie staat klaar.

Dag: wisselend, zie agenda of neem contact op

Tijd: wisselend, zie agenda of neem contact op

Aanmelden nodig? Ja

Locatie: Cornelis Dirkszstraat 27-3, Amsterdam

Telefoon: 020-6253111

Mail: lea@tobivroegh.nl

Kosten: Gratis

Aanbieder: Scip uitgeverij Tobi Vroegh


Op de koffie bij Scip (informatie- en inloopmiddag)

Laagdrempelig en uitdagend vrijwilligerswerk, gezellige bijeenkomsten, hulp bij praktische zaken en volop cursussen en workshops. Scip bruist en houdt de deur open voor jou. Elke maand kun je vrijblijvend op de koffie komen om eens rond te snuffelen. Je kunt kennismaken met onze activiteiten, krijgt een rondleiding en natuurlijk een kopje koffie of thee met een koekje. We zien je graag.

Voor: alle Amsterdammers die een stapje willen zetten in hun herstel of gewoon iets nieuws willen proberen, begeleiders, doorverwijzers, buren en andere geïnteresseerden.

Dag: Iedere 1e dinsdag van de maand (Ander tijdstip kan op afspraak)

Tijd: 14.00-16.00 uur

Aanmelden nodig? Nee

Locatie: Scip-locatie Cornelis Dirkszstraat 27-3 hoog (lift aanwezig). Bereikbaar met tram 13 en 19 en bus 18

Telefoon: 020-6253111

Mail: lea@tobivroegh.nl

Kosten: Gratis

Aanbieder: Scip