Het laatste nieuws van Scip

Pagina 1 van 19  > >>

Training Kennis en bewustwording van het gokken

De mens kiest vaak impulsief zonder voldoende kennis van zaken. Deze keuzes kosten weinig energie en leveren verhoudingsgewijs veel op. Maar helpt dit snelle haast onbewuste proces ons goed in alle gevallen? Bij kansspelen/gokken maakt men vaak impulsieve keuzes gebaseerd op aannames. Vervolgens bedenken we bijbehorende argumenten, waarna we onszelf overtuigen dat dit besluit weloverwogen is. Dit is één van de oorzaken waarom mensen blijven vallen voor illusies van de kansspelindustrie.

gokverslaving

25 feb 2021

Training 'Op Eigen Kracht'

Ondanks corona hebben we in 2020 wel 15 Op Eigen Kracht trainingen kunnen organiseren voor kwetsbare Amsterdammers met een beperkt budget. En natuurlijk gaan we daarmee door in 2021! We hebben gezocht naar hoe we onze cliënten en deelnemers het beste kunnen ondersteunen. Daarom hebben we onze dienstverlening en het trainingsprogramma aangepast.

op eigen kracht

18 feb 2021

Versterking gezocht voor de Psychiatrie Cafés!

Het organiseren van de (6!) Psychiatrie cafés in Amsterdam is een flinke klus en daar zoeken we nu versterking voor. Vanwege corona zijn de cafés online, maar we hopen ooit weer live bij elkaar te kunnen komen. Het organisatieteam zoekt nu mensen die het leuk vinden om ‘gastmens’/medeorganisator te zijn bij de bijeenkomsten. 

psycafe op zoek naar vaccature

1 feb 2021

Hij is er weer: de Portfolio Training!

Je hebt van alles meegemaakt en geleerd, in je opleidingen, werk en in het dagelijks leven. Dat heeft je gevormd tot wie je nu bent. Maar wat kan je ermee en hoe overtuig je anderen ervan dat je ervaringen van waarde zijn? Dat leer je in de Portfolio Training. Medio april start er weer een nieuwe én verbeterde versie. In de portfolio-training zul je merken dat je overzicht krijgt en dat je zelfvertrouwen groeit. 

foto portfoliio

1 feb 2021

Login West winkel open

Goed nieuws: de winkel aan de Kwakerstraat gaat weer open! Je bent van harte welkom voor alle betaalbare reparaties aan je laptop of computer. De gebruikelijke maatregelen gelden; mondkapje op, handen ontsmetten bij binnenkomst en 1,5 meter afstand houden. De medewerkers zullen je computer –na het schoonmaken- aannemen. Na een paar dagen word je gebeld met een diagnose en prijsopgave.

 

Login Winkel West (1)

1 feb 2021

De allereerste betaalde podcast volop in de maak!

Na de kick-off van de Amsterdamse Media Fabriek is Digivibes verheugd mede te delen dat Straatkrant Z een opdracht heeft gegeven voor het maken van podcasts voor dit bijzondere, goede en super originele krantje.

 

Digivibes Podcast (1)

29 jan 2021

Finalisten Appeltjes van Oranje bekend!

Het was een bijzondere dag, 28 januari! Op deze Appeltjes van Oranje online finaledag pitchten alle kanshebbers hun initiatief voor elkaar en de jury. Het was een dag vol inspirerende verhalen en uitwisseling. De jury vond het dan ook echt heel lastig om te kiezen. Maar gelukkig hielpen de scores uit de Stemtiendaagse en de pitches hen een eind op weg. Dit zijn de genomineerden!

uitslag oranjefonds

29 jan 2021

Stem op ons voor € 15.000,-!

Met jouw stem maken wij kans op een Appeltje van Oranje! Dé prijs van het Oranje Fonds voor sociale projecten. We zijn namelijk een van de geselecteerden
en daar zijn we echt super trots op. Dit jaar is het thema van de Appeltjes van Oranje 2021 Mentale Kracht. De prijs staat in het teken van projecten die
ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, weer mee kunnen doen. Jij kunt vanaf 11 januari op de speciale stemwebsite stemmen op Scip. AvO21_Toolkit_Afbeelding_5

4 jan 2021

Kennismakingscursus voor (vrijwillige) medewerkers

Werk je betaald of als vrijwilliger? Heb je ervaring in de GGZ of de maatschappelijke opvang? Ben je op zoek naar een manier om zelf iets te doen aan je herstel en ben je benieuwd hoe anderen hier mee bezig zijn. Kom dan naar de cursus “Herstel en Werk”.
Deze cursus gaat over de betekenis van herstel. Maar ook over hoe je (vrijwilligers)werk daarbij van invloed kan zijn.

balie keizersgracht klein

30 nov 2020

De AMF in de Week van de Participatie

Van 2 t/m 6 november volgden ruim 1.300 professionals en vrijwilligers zo’n 60 presentaties en webinars in de Week van de Participatie. Dit wordt regelmatig georganiseerd om je kans om mee te doen te vergroten. De Regenboog Groep en Scip weten daar ook wat van in de vorm van de Amsterdam Media Fabriek (AMF). 

Foto arno mediafabriek

27 nov 2020

Pagina 1 van 19  > >>